2777
2789

سلام دوستان

اگر توی خانواده و اطرافیان مریض ms دارید لطفا اطلاع بدید خیلی مهمه.

من و یکی از اساتیدم داریم بعضی جنبه های این بیماری رو که روی گفتار و درکشون تاثیر میذاره بررسی میکنیم و نتایج به صورت تحقیق رسمی ارائه میشه.

اسم و سایر مشخصات شرکت کننده ها کاملا محرمانه میمونه.

افرادی که میتونن و میخوان قدمی برای بهبود این بیماران و توانبخشی موثر اون ها بردارن لطفا اگر آشنایی دارید که ممکنه حاضر به همکاری باشه به من بگید.

هم کار علمیه و هم صد درصد کار خیر چون مشکلات این افراد زیاده.

ممنون میشم اگر این تاپیک رو نشر بدید🌻🌻

به زبان آفتابگردان ها سخن میگویم، من یک گفتاردرمانگرم🌻 پروفایل رنگ چشم خودمه💛
يعني حضوري بايد پيشتون؟ يا پرسشنامه هست؟

نه عزیزم حضوری لازم نیست از طریق پرسشنامه توی واتساپ سوالات ارائه میشن

بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

بفرس برام تا بدم به دوستم

عزیزم دوستت مبتلاست؟

و اینکه یسری دستوالعمل داره و آزمونگر تحقیق که من هستم باید ازش بگیرم. من برات میفرستم آزمون رو بشناسه اگه راضی بود با شمارم تماس بگیره

اره گلم .حالا فردابش میگم اگه قبول کرد باشه

مرسی عزیزم

حتما بگو اگر قبول کرد توی خصوصی شمارمو بهت بدم

سلام فرشته جون.

خیلی اتفاقی امضای شما رو دیدم.

میشه ازتون خواهش کنم منو راهنمایی کنید .اگه کمکم کنید که ممنونتون میشم و از خدا میخوام به هر چی میخوایید برسید.

من یه دختر دارم تازه تولد ۴سالگیش  رو جشن گرفتیم.

تو ۶ ماهگی تشنج کرد با یه سری مسایل که توضیحش طولانیه .خیلی ما رو اذیت کرد و دکتر از خدا بی خبرش هم انواع دارو با دز زیاد بهش داد و یه جورایی دخترم شد موش آزمایش گاهی اون و ما دیر متوجه شدیم..خلاصه یه سری اسیب دید که با قطع دارو تقریبا بیشر مشکلاتش بر طرف شد و سه سال دارو مصرف کرد.

اولش مشکوک به اوتیسم شدن ولی الان تقریبا هر دکتری میبرم اوتیسم رو رد میکنه و میگه حرف نزدن دخترت از عوارض داروهاست و باید بر طرف شه.

حالا من از شما خواهش میکنم یه راهی روشی  نکته ای یا هر کمکی که از دستت برمیاد یا میتونی از استادت مشورت بگیری چیکار کنم زبون دخترم باز شه.

اینم بگم چند تا گفتار درمان بردم.و نتیجه نگرفتم .

یکیش میگفت مشکلات رفتاری داره اون باید برطرف شه.تا حرف بزنه🙏🏻

یکیش میگفت مشکل پردازش شنیداری داره و چون نمی تونه همه حرفها رو پردازش کنه نمی تونه حرف بزنه .

بنظر خودموهم‌مشکل پردازش شنیداری داره چون حرف  نمی زنه و نمیتونه خواسته اش رو با کلام در میون بزاره بعضی وقتها عصبی میشه.

بخدا در مونده شدم نمیدونم دیگه چیکار کنم به کی پناه ببرم.از اینکه حرف نزنه دارم دق میکنم.

تو رو خدا اگه کاری از دستت بر میاد دریغ نکن🙏🏻

سلام فرشته جون. خیلی اتفاقی امضای شما رو دیدم. میشه ازتون خواهش کنم منو راهنمایی کنید .اگه کمکم کن ...

سلام عزیزم

اسم دارو و دوزی که مصرف میکرد رو بگو لطفا

و اینکه تاحالا پیش شنوایی شناس بردی؟ هم ارزیابی دستگاه شنوایی هم پردازش شنوایی؟ اگر نبردی حتما ببر چون اگه مشکل پردازش داشته باشه و ازشون بخوای تستش رو میگیرن بهت میگن.

دخترت مشکل درک نداره؟ حرف های شمارو متوجه میشه؟ چیزایی که ازش میخوای رو انجام میده؟ 

توی ارتباط با دیگران و مخصوصا همسن هاش مشکلی نداره؟

هیچ کلمه یا صدایی از خودش درنمیاره؟

اگه حرف نمیزنه پس خواسته هاشو چطوری به شما و بقیه میگه؟

امکان داره این حرف نزدن و تاثیر روی پردازش شنوایی از عوارض دارو باشه یا از تشنجش.

تشنج فقط همون یبار بود؟ شدتش زیاد بود طوریکه بستریش کردین؟

عزیزم این سوالا رو هم جواب بدی اطلاعات بهتری درباره فرزندتون به دست میارم

حتما با یکی از اساتید درمیون میذارم ولی چون یکم سرشون شلوغه ممکنه دیر جواب پیامم رو بدن صبوری کن🌻 

سلام عزیزم اسم دارو و دوزی که مصرف میکرد رو بگو لطفا و اینکه تاحالا پیش شنوایی شناس بردی؟ هم ارزیا ...

دستت درد نکنه عزیزم.

اولین بار تو شش ماهگی بعد از تزریق واکسن متوجه تشنجش شدم ولی نفهمیدم تشنجه.تبش بالا بود و پایین نمی اومد هم قطره استامینوفن دادم بعد از چند ساعت شیاف براش زدم.وقتی داشت شیر میخورد یک آن دمای بدنش خیلی بالا رفت به طوری که سینم که تو دهنش بود خیلی داغ شد و یک دفعه بی حرکت موند چند ثانیه به این حالت موند و خوب شد و متوجه نشدم تشنج کرده فکر کردم دور از جونش مرد. تا همسرم رو از خواب بیدار کنم دیدش گفت بچه که داره گریه میکنه چیزیش نیست.

همون طور که گفتم دفعه اول همراه با تب بود و چند بار دیگه همین حالت خشک شدن بدن و خیرگی چشم   اتفاق افتاد بدون تب بودن. بردم بیمارستان بستری کردن و گفتن تشنجه.

اول قرص .........فنوباربیتال .........تجویز کردن.

بعد از یک ماه دکترش گفت حالا که تشنجش کنترل شده یه شربت بهش بدیم که عوارض کمتری داره به دخترم شربت ..........لیسکانتین........... تجویز کرد.

بعد از حدودا ده   .دوازده روز دیدم دست و پای دخترم شل میشد طوری که انگار نمی تونست تو بغل من سنگینی خودش رو نگه داره و دست و پاش شل می شد و بی حال می افتاد  و این حالت ده .یا ۱۵ دقیقه طول میکشید .و باز نفهمیدم این هم نوعی تشنج هست.

دفعه دوم که این حالت براش پیش اومد سریع به بیمارستان بردم و فهمیدم این هم یک نوع از تشنجه.

و دکترش این دارو رو قطع کرد و دوباره.......فنوباربیتال.....بهش تجویز کرد.

بعد از حدود یک ماه متوجه شدم وقتی دخترم می خواد بخوابه قبل از این که خوابش عمیق شه پاهاش می پره.

برای خودم این حالت زیاد پیش اومده مثل وقتی که تو خواب از بلندی می افتی و بدنت یهو تو خواب می پره.

و این حالتش هر شب بیشتر میشه.

به دکترش گفتم اونم قرص ........کلو بازام ....... براش تجویز کرد.

اون موقع حدودا ۱۰ ماهش بود و وقتی قرص رو می خورد دست من رو رو سرش می ذاشت یا سرش درد میگرفت یا سر گیجه داشت چون وقتی چهار دست و پا میرفت تلو تلو میخورد.😔😔😔😔

قرص فنوبار بیتال و کلوبازام  رو تا نزدیک های دو سالگی خورد و وقتی ۲۳ ماهش بود دوباره دکترش گفت بیا داروهاش رو عوض کنم و یک دارو با عوارض کمتر به بچت بدم.منم از همه جا بی خبر  قبول کردم و قرار شد همزمان با بالا رفتن دز این شربت قرص فنو بار بیتال قطع بشه.

این دفعه شربت .....سدیم والپرات....... رو تجویز کرد  که این دارو اصلا با قرص فنوبار و کلوبازام تداخل دارویی داشت..

بعد ها فهمیدم این مقدار دارو شربت سدیم والپرات براش تجویز کرده باید بچه ای که حدودا ۴ یا پنج سالشه این مقدار دز  دارو رو مصرف کنه بماند که طی یک ماه که دز دارو به ۵ سی سی رسید قرص فنوباربیتال رو کمتر نکرد. و بیشتر علایم دخترم هم همزمان با بالا رفتن این شربت و با تداخل با داروهای دیگش به مرور خودشون رو نشون دادن😕😔😔😔

خدا از این دکتر نگذره  و  امید وارم این عذاب و بلا تکلیفی که برای ما درست کرده خدا به سر عزیز ترین کس این خانم بده انقدر که مادسر این بچه خون دل خوردیم و هزینه کردم خدا ازشون نگذره.

بعد ها فهمیدم این خانم دکتر که استاد دانشگاه هم بودن دختر من و برای تحقیقاتش انتخاب کرده و داشت عوارض دارو ها رو روش آزمایش میکرد.خیلی تو این سه سال عذاب کشیدیم و اگه بخوام بنویسم خیلی طولانی میشه که چه بلاهایی سر دخترم اورده.

فقط اینو بگم که دفعه اخر که مراجعه کردم که چرا دارو های بچه رو زیاد کردی و از اون ور قرص ها رو کم نکردی گفت من دیگه نمی دونم با دخترت چیکار کنم وقتی تهران میبردی دکتر اونجا بهت چی گفت؟اون موقع بود که فهمیدم چه بلایی سرم اومده و دکترش اصلا نمیدونست دیگه باید چیکار کنه.😞😞😞😞😞😞😞

یعنی شما فکر کن به طور مثال هر دارو ۳۰ تا عوارض داره و سر جمه من ۵ مدل دارو به بچه دادم  تقریبا بیشر عوارض تو دختر من اومده بود ....

....بیش فعالی      که هنوز هم کمی بیش فعاله.

.....عدم تمرکز و توجه.         که تا حدودی رفع شده.

.....ورم صورت          الان کامل خوب شده طفلک داشت شبیه عقب مونده ها میشد.

.....اصلا چشم های بچم کاملا چپ شده بود و اگه متوجه نشده بودم دکترش برام وقت عمل جور کرده بود چشم هاش رو عمل کنم که خدا رو شکر خدا به دادمون رسید و عمل نکردیم و الان کاملا خوب شده خود به خود.

.....یعنی تقریبا بیشتر علائم اوتیسم تو دخترم اومده بود می رفت رو بلندی مثل تارزان به سینه هاش مشت میکوبید و از اپن  یا مبل یا هر بلندی دیگه میپرید.

.... به اسمش واکنش نشون نمی داد.

.....تو چشم که اصلا اصلا نگاه نمی کرد.

.....دور خودش میچرخید.

.....یک دفعه گریه میکرد.

.....از همه مهمتر حرف نردنش

....نیم ساعت قهقهه میزد و میخندید😭😭😭😭😭

خدا اون روزا رو دیگه نیاره.

.....اصلا تا پارسال پیش خودم فکر میکردم دیگه متوجه حرفهامون نمیشه و هر چی میگفتم به هیچ عنوان عکس العمل نشون نمیداد .خدا رو شکر الان روز به روز بهتر میشه.

.....خیلی کارهای دیگه که الان بهش فکر میکنم دیوونه میشم. یعنی تمام سی سال که زندگی کردم یه طرف و این سه سال یک طرف بد ترین روزهای عمرم بود.😔😔😔

بعد از اون از دکتر محمود محمدی تو تهران وقت گرفتیم که خود این سه ماه طول کشید تا نوبت بده و این دارو رو چهار ماه خورد و همینجور که دز دارو بالا میرفت رفتار دخترم کم کم تغیر میکرد مثلا من وقتی فیلم های چند ماه پیشش رو میدیدم با خودم میگفتم چرا اون موقع فلان کار رو میکرد یا هر کاری میگفتم میکرد مثل انیتا گریه کن اونم الکی گریه میکرد.

انیتا چشمک بزن اونم چشمک میزد.

انیتا فلان چیز و بیار میاورد و خیلی چیزهای دیگه که الان انگار اینکار ها رو یادش رفته .اینم بگم بیشتر مشکلاتش با قطع دارو به مرور بر طرف شد.

بعد از اینکه دکتر محمدی دخترم رو دید دوباره نوار مغز .نوار عصب و عضله و آزمایش متاب لیک آلمان و تمام ازمایشهای دیگر رو تکرار کرد و اصلا به پرونده قطوری که درست شده بود نگاه نکرد  فقط گفت این چه دکتری بود که این دارو ها همزمان داده و اولین کاری که کرد شربت والپر سدیم رو قطع کرد و به مرور طی هفت هشت  ماه تمام قرصاش رو قطع کرد وبعد از چند دوره نوار مغزی به من گفت دخترت اصلا هیچ موجی از تشنج تو مغز نیست و اینها همه عکس العمل دخترت به واکسن بوده .من همیشه به دکتر قبلیش میگفتم پس چرا روزهای اول که حالش انقدر بد بود نوار مغزش انقدر نوسان نداشت ولی الان هر بار که نوار مغز میگیرم نوسانش از دفعه قبل بیشتر میشه؟و اون هیچ وقت هیچ جوابی نداد و همیشه جوری دلسوزانه با ما صحبت میکرد که ما فکر میکردیم خدا این دکتر رو برای ما فرستاده..

و این رو هم بگم تو سال ۹۵ یک سری واکسن ها رو به بچه ها تزریق کردن که همه فاسد بودن و تاریخ مصرفشون گذشته بود و از همه مهمتر چینی بودن و متاسفانه چون دختر من با زایمان زود رس به دنیا اومده بود  و واکسنش رو طبق روز تولدش بهش زدن بیشتر عکس العمل نشون داده.😔

دخترم توی ارتباط با دیگران همیشه پیش قدمه ولی وقتی با بچه های دیگه بازی بچه ها میگن چرا حرف نمیزنه و خودشون کنار میرن..

درک از محیطش رو مطمئن هستم کاملا درکش خوبه چون تا حالاپیش نیومده یه وسیله روببینه و ندونه چکارش  کنه حتی اگه دفعه اول باشه.از همه چی به جا استفاده میکنه.

دستور پذیزیش ضعیفه و یه مدت در حد صفر شده بود ولی الان کمی دستور پذیری داره و بیشتر مواقع میفهمه چی میگم ولی انجام نمیده که باید روی دستور پذیریش خیلی بیشتر کار‌کنم .بیشترین مشکلی که تو دخترم به چشم میخوره همین دستور پذیری خیلی کم هست اگه یک کاری رو ازش بخوام یا اگه دوست داشته باشه انجام میده یا ببینه  خیلی عصبانی شدم انجام  میده در غیر این صورت اصلا انجام نمیده تو این زمینه هم خیلی مشکل دارم و وقتی میفهمه دستور پزیری باهاش کار میکنم اصلا همکاری نمی کنه.

شنوایی سنجی هم بردم داروی خواب دادن و تست گرفتن ازش گفتن مشکل نداره.

و  اما کلمات تو هفت یا هشت ماهگی اسم خواهرش که سمانه هست رو صدا میزد .بابا.به به.جیش.جیز.نه نمیده که . خاله مامان معصومه عروس و خیلی کلمات رو گفت که بهمرور کمتر و کمتر شد گفتلر بردیم بعد یه مدت چند تا کلمه گفت .

تو این یک سال کلمات .بابا امیر بیا.

بهبه. بریم دردر.آب.  اره .اول.ابگی(ابجی). ماست‌. ماما. دوبین .پا.آی پام و بسشتر کلمات رو فقط یک بار یا چند بار گفته و دیگه تکرارنکرده..خلاصه کلمه زیاد گفته ولی شاید دو یا سه تا کلمه ساده در روز یا تو یه ماه اصلا چیزی نگفته باشه.

ولی خوب جوری نیست که بهش بگم آنیتا بگو آب بگه .بگو سلام بگه یا به سوالم یه جواب بده فقط مواقعی که میره دستشویی میگه اه ...پی پی.فقط به این جواب میده۰.

ممنون میشم شما هم کمک کنید شاید زبون این بچه هم باز شه

بعد از اون از دکتر محمود محمدی تو تهران وقت گرفتیم که خود این سه ماه طول کشید تا نوبت بده و این دارو ...

عزیزم متاسفانه این حجم از دارو برای بچه ای به اون سن که حالا به اون شدت هم تشنج نداشته خیلی زیاد بوده و متاسفانه مصرف دارو خودش یکسری علائم داره و چون بینشون از دسته ی بنزودیازپین ها هم مصرف میکرد (کلوبازام) و از دسته ی باربیتورات ها (فنوباربیتال) این ها وابستگی میارن و مصرف نکردنشون هم یکسری علائم دیگه داره.

دکتر محمدی هم فوق العاده حاذق هستن میشناسمشون ولی خب ببینید هیچ پزشکی با اطمینان برای بیماراش دارو تجویز نمیکنه و همشون واقعا حالت آزمون و خطا دارو مینویسن چون هر دارو با یه سیستم سازگاری داره و خب این مدلی درمان کردن فوق العاده بده

اما روی عصب شنوایی بچه تاثیر نذاشتن خداروشکر ولی هنوز از تاثیرش روی پردازش کسی چیزی نمیدونه.

الان شک من به این سمت هم رفت که کودک شما ممکنه موتیسم انتخابی داشته باشه یعنی خودش دوست نداره و علاقه نداره حرف بزنه(چون یکسری عوارض داروها روحی روانیه) یا بخاطر اینکه گفتید گاهی یسری کلمات میگه ولی ممکنه تا یک ماه حرفی نزنه و تکرارشون نکنه، شک به آپراکسی هم میشه کرد (یعنی کنترل عضلات دهانی غیرارادیه براش)

علت هرچی باشه مهم برای گفتاردرمان ها سطح زبانی بچه ست

عزیزم پیشنهاد من اینه که علاوه بر گفتاردرمانی، برای افزایش توجه و تمرکز پیش یه کاردرمان هم ببرید.

اگر تهران زندگی میکنید من میتونم بهتون کاردرمان معرفی کنم.

گرچه نظر گفتاردرمانی که الان باهاش کار میکنه هم خیلی مهمه

شما سعی کنید توی خونه دائم بهش نگید آنیتا اینو بگو آنیتا بگو بابا بگو مامان. اصلا اینجوری بهش نگید. اگر مشکل در پردازش باشه حرف زدن آهنگین خیلی مفیده براش. حرف زدن آهنگین اینجوریه که شما سرعت گفتارتون پایین باشه و مثل مجری های برنامه تلوزیون با آهنگ و زیر و بمی زیاد صحبت کنید.

هرکاری که میکنه براش توضیح بدید با زبون خیلی خیلی ساده. مثلا داره آب میخوره بهش بگید "آنیتا آب میخوره" وقتی میبردیش بیرون بگید "آنیتا ددر رفته" جملات همین قدر ساده باشن و حتما با آهنگ بهش بگید که براش جذاب باشه.

کتاب داستان های رنگی که عکس های زیادی دارن فوق العاده هستن. دست روی عکساش بذارید مثلا بگید "خرسی خوابه" انگشتش رو روی تصاویر بذارید که براش جذاب باشه

باهاش بازی اعضای بدن بکنید. انگشتش رو بگیرید و روی بینیش بذارید بگید "بینی" روی موهای بذارید بگید "مو" و همینجوری پا، دست، سر، لب رو بهش معرفی کنید.

تا میتونید بهش اینجوری اطلاعات بدید و فقط بذارید دریافت کنه و وقتی اینجوری اطلاعات بگیره خودش شروع به صحبت میکنه.

این ها برای افزایش درک خیلی خوبه

دستت درد نکنم فرشته جان .نظر گفتار درمانش هم اپراکسی هست .

ایشون به من گفت پیش کاردرمان هم ببرش.ما تو یکی از شهرستان های همدان هستیمو اینجا متاسفانه گفتار درمان و کاردرمان نداره. و ما باید به همدان رفت و امد کنیم .

و تو چند باری که با کاردرمانگر قرار گذاشتیم و به همدان رفتیم هر بار یه مشکلی براش پیش اومد و آنیتا رو نتونست ببینه.

خدا به اقای دکتر محمدی خیر بده ایشون دارو ها رو قطع کرد و خیال ما رو راحت کرد و اگر ما همچنان زیر نظر دکتری که تو همدان بود میرفتیم نمیدونستنم وضعیت الان آنیتا در چه حال میشد.

باز هم از کمک شما ممنون .

من با انیتا زیاد کار میکنم حتی چند ماه به یکی از دوستانم که مربی پیش مهد هست و مشاور کودک خونده گفتم اومد با آنیتا کار کرد چون من یه بچه ۵ ماهه  دارم و انیتا واقعا ریخت و پاش زیادی تو خوته میکنه و نمی رسیدم همزمان به همه ی کارهام برسم ولی چند روزی بود که دیگه صبح ها خودش رو به خواب میزد و از خواب بیدار نمی شد تا مربی با انیتا کار کنه انگار که از حالت اموزشی خسته شده باشه و من از مربی دخترم خواستم که فعلا چند هفته ای نیاد تا دخترم کمی اروم شه .احساس میکنم  چند وقته کمی عصبی شده .و صبح ها خودش رو به خواب میزنه و وقتی میگم انیتا امروز خاله مهسا نمیاد با خوشحالی از جاش بلند میشه.میره پی بریز و بپاش روزانش.

بازم از شما تشکر میکنم و اگه امکانش هست تمریناتی که فکر میکنید برای انیتا خوبه برام بفرستید