سلام بانو جان،چندروزیه این تاپیک جدید روخوندم ،وذهن منو به شدت مشغول کرده.
سوال کردید، با چه کاری واز کی، از اونا بت ساختید.
به نظرمن، اگه خیلی ریشه ای دقت کنیم، ماایرانیا فرهنگ به شدت غلط واشتباهی ،درمورد، مسائل اجتماعی وخانوادگی داریم،
البته ،ریشه همه اونا همون پسردوستی ومرد سالاریه.
ماقبل ازاینکه ازدواج کنیم توخانواده خودمان زیر ساختای غلط رواموزش می بینیم با چه کارایی؟
دختراآزادی عمل کمتری دارند مادرها پسرها روازادی بیشتری می دند چه توادامه تحصیل ،مسافرتها حتی محبت کردن درواقع دختران ما همیشه ازبرادرانشون چندقدم عقب ترند.
بعد هم توپروسه ازدواج دیگه همه واقفیم بااون، رسمهای غلط وپوسیده، خودبخود این باورغلط، تلقین میشه، که خب داماد وخانوادش تبدیل به بت میشند.
چقدر،توخانواده های ایرانی، احترام به داماد میگذارند بهترین میوه ،غذا وپذیرایی واحترام ومحبت گذاشته میشه، وحس پادشاهی به داماد داده میشه ومتاسفانه پرتوقع میشند، درازای اون عروس وارد خانواده دامادکه میشه چه برخوردی می کنند من مادرشوهرم وقتی خونش می رفتم غذاهای مونده چندروزپیش تویخچالش روگرم میکرد و می آورد وازاون طرف پدرشوهرم اصرار می کرد بخورید والاخراب میشند تااین حد منو تحویل می گرفتند. باورکنید حتی میوه های مونده ته یخچال رو می اوردند ولی وقتی دامادها بودند شکل پذیرایی عوض میشد.
مورد دیگه جهیزیه اایی که خانواده دخترباید به دخترشون بدند واین باور رودرذهن ترسیم می کنه که هم دختر می دیم ویه چیزم روش تادخترماروببرید وبعدم ،سیسمونی ورسم غلط سیسمونی
چراباید، پدردخترسیسمونی بده، داماد بچه خواسته، بعد، پدربیچاره دختر هزینه پدر شدن یکی دیگه روپرداخت کنه،
درصورتی که واقع بینانه اگه نگاه کنیم این بچه به اسم فامیل پدری نامگذاری میشه ،پس معقول تره ،که اونا برا، نوشون هزینه کنند نه خانواده دختر.
بکی دیگه ازکارهای دیگه که اوناروبزرگ می کنه، رسم غلط پاتختیه. ما تو استان اصفهان، این رسم روداریم که فردای عروسی، برای خانواده داماد هدایایی تهیه وبه اونها با احترام داده میشه.
که این معنی روبه ذهن می رسونه ممنون که دختر ماروگرفتید.
حالا آیا بااین رسوم غلط، که هیچکدوم ریشه دردین مانداره، فقط سنتهای مردسالارانس دخترای ماحق دارند ،خودشون روشهروند درجه 2 ببینند یانه؟
من خودم ،توتربیت پسرم خیلی تلاش می کنم دیدگاهش رونسبت به جنس زن عوض کنم وتاحدودی موفق بودم
مامادرهای این نسل، وظیفه داریم این باورهای غلط رودردخترها وپسرهامون عوض کنیم وبه جای اون دیدگاهی بدوراز جنسیت زدگی درذهنشون جایگزین کنیم
بانو جان شما بااین تاپیک ها رسالت سنگینی روبه دوش دارید امیدوارم سلامت وموفق باشید.
خیلی دوستتون دارم ودعاگویتان هستم.❤❤❤