آلبالو ها را از هسته جدا میکنیم و با شکر مخلوط میکنیم و در داخل یخچال به مدت 6 الی 7 ساعت بماند و شکر در آلبالو حل شود و آب بندازد.سپس آلبالو ها را در یک ظرف لعابی روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید و به مدت نیم ساعت روی حرارت بجوشد. دقت کنید رنگ آلبالو ها تیره نشود.وقتی کمی آلبالو ها پخته شد از داخل صافی رد میکنیم و از شربتش جدا میکنیم ووقتی آلبالو ها را جدا کردیم اجازه میدهیم شربتش 20 دقیقه دیگر روی حرارت کم بجوشد تا قوام پیدا کند.
یک عدد را با رنده درشت رنده میکنیم و به همراه روغن و کره بر روی حرارت تفت میدهیم.کمی که تفت خورد و زردچوبه را به پیازها اضافه می کنیم باید دقت کنید که رنگ پیاز : تیره نشود.
ده تفت دادن آلبالوها را اضافه می کنیم و کمی تفت میدهیم اگر آلبالو ها را زیاد تفت دهید.ممکن است سفت شود.
برنج را هم که از چند ساعت قبل خیس کردیم آبکش میکنیم. دقت کنید که برنجتان را دانه تر بردارید.
ته قابلمه ای که برای آلبالو پلو مناسب است را با کمی روغن چرب میکنیم و با هر ی که دوست دارید بچینید. سپس روی ته دیگ : ها را با چند کف گیر برنج می پوشانیم سپس کمی از آلبالوها رال روی برنج میریزیم واین مرحله را تا انتها در چند لایه انجام میدهیم و در مرحله آخر برنج را میکشیم . اگر دوست داشتید میتوانید از زیره : پلویی هم لابه لای پلو بریزید.
برنج را بر روی ملایم حرارت قرار میدهیم و می گذاریم تا به مدت 35 الی 40 دقیقه دم بکشد. ودر 10 دقیقه آخر پخت برنج مقداری از شربت آلبالو را به همراه کره روی برنج میریزیم.