ببین من اندازه لپه و گوشت و نمیگم بهت خودت اندازش رو برای خودتون استفاده کن
پیاز داغ میکنی توش زردچوبه بریز گوشتت رو که یخش باز شده تو پیاز تفت بده(من لپه هام رو تفت نمیدم چون سفت دوست نداریم ولی اگر شما دوست دارین لپتون سفت باشه یکم تو روغن پیاز داغت تفت بده رب رو هم جدا تفت میدم از اول نمیریزم بخاطر همون سفتی لپه)
تو این مواد همون موقع تفت ادویه کاری فلفل سیاه خیلی خیلی کم جوز هندی میریزم یکم که با هم تفت خوردن و مواد به خورد هم رفتن آب میریزم تا جوش بیاد( آب رو به اندازه بریز لپه و گوشت با هم پختشون حدود دو ساعت میشه زیاد اب بریزی بخاطر اینکه جا بیافته مجبوری آخرش و زیاد کنی ولی بازم خوب جا نیافته )و درش و میزارم تا بپزه
برای ترشیش هم اگر اون قسمتهای سیاه لیمو خشک رو جدا کنی بریز و پوست و تخم هاش رو جدا کنی بهتره
وقتی همه ی موادت پخته شد رب و نمک رو میریزم و دوباره یکم از هر کدوم فلفل و زعفرون و ادویه کاری میریزم
در ضمن من چوب دارچین هم از اول میندازم تو خورشت و آخر کار برمیدارم
برای بادمجون هم زمانی بادمجون رو بریز تو خورشت که برنجت رو دم میکنی و آب خورشت یکم رو بادمجون رو بگیره خشک نشده باشه اون جوری هم له نمیشه هم کامل میپزه
برای سرخ کردن بادمجون هم شکمش رو قاچ بده که داخلش هم نرم بشه
و بادمجونی انتخاب کن که نرم باشه اصطلاحا قدیمیا میگن مثل دنبه باشه اگر تخم هم داشته باشه مهم نیست فقط تند نباشه