نخودها را که از شب قبل خیس کرده ایم، در آب می ریزیم و می گذاریم خوب بپزد. بعد از اینکه نخودها خوب پختند و خنک شدند، آنها را چرخ می کنیم.
سپس گوشت گوساله یا گوسفند را جدا چرخ می کنیم. سپس گوشت چرخ کرده و نخود را مجدداً با و زرد چوبه چرخ می کنیم تا کاملاً نرم شود. اگر نیاز بود تا دو، سه بار چرخ می کنیم تا مواد نرم و یکدست شوند.
خمیر به دست آمده را به شکل کوفته های بیضی شکل کوچک در می آوریم و در روغن کرمانشاهی سرخ می کنیم. در صورت تمایل، می توانیم مقداری کشمش و گردو و آلوی خیس کرده در شکم کوفته ها قرار دهیم.
پس از سرخ کردن، کوفته ها را در یک قابلمه قرار داده، تا کمر کوفته ها آب، شکر، آبغوره و سرکه می ریزیم (مقدار ترشی و شیرینی کوفته ها بسته به ذائقه متفاوت است) و روی حرارت می گذاریم تا خوب بپزند.
کمی نمک و در مایع و روی کباب ها می ریزیم تا جا بیفتد. مقدار پخت را طوری در نظر می گیریم که کمی از آب کوفته ها باقی بماند تا در آخر روی کوفته ها بریزیم.
دقت کنید که آب کوفته آن قدر زیاد نشود که کوفته ها وا برود. خمیر قبل از کوفته شدن حتماً باید نرم و یک دست باشد تا خاصیت چسبندگی اش خوب باشد. مقدار گوشت را کم نکنید زیرا که در اغلب مواقع منجر به وا رفتن کوفته می شود.
در انتها کوفته ها را به یک ظرف تخت منتقل کنید. آب باقیمانده از کوفته ها را روی آن ریخته و با گردو و کشمش تزیین نمایید.
نکته
لازم به ذکر است که به جای نخود از لپه هم می توانید استفاده کنید و اگر خواستید از گوشت چر خ کرده به مقدار کمتری استفاده کنید، می توانید سویا را جایگزین آن نمایید.