سلام به همه خانمای دوست داشتنی
دو، سه هفته پیش یه تاپیک زدم، با عنوان من یک فمینیستم، میخوام این جریان ادامه داشته باشه و اینجا از نظرات همدیگه استفاده کنیم، موضوعی که امروز میخوام درباره اون صحبت کنم، کلیشه های جنسیتیه، کلیشه هایی که تفکر مردسالارانه در طول تاریخ به زنان و مردان تحمیل کرده و یه جاهایی خود مردها هم ازش صدمه خوردن اما نمیشه منکر شد که آسیبی که به خانمها وارد کرده چندین برابر بوده، یکی از کلیشه های جنسیتی در مورد زنان و مردان اینه که مغز خانمها و آقایون ساختار فیزیکی متفاوتی داره در حالیکه تحقیقات گسترده ای نشون داده ساختار فیزیکی مغز زن و مرد هیچ تفاوت معنی داری نداره، به طوریکه محقیقین اگر ندونن دارن روی مغز زن یا مرد تحقیق میکنن نمیتونن از ویژگیهای ساختاریش تشخیص بدن این مغز متعلق به کدوم جنسیته.
یکی از وحشتناکترین کلیشه های جنسیتی که خود خانمها هم بهش دامن زده اند و گاهی برای بعضی افراد خیلی دردناکه، تعریف یه زن تنها و تنها در نقش همسر و مادره، یعنی بعد از به دنیا اومدن دخترشون، شروع به خرید حهیزیه میکنند و راجع به ازدواج دختر صحبت میکنند و تنها نقشی که برای فرزند دخترشون متصورند نقش همسریه، به این ترتیب دختر رو تحت فشار برای ازدواج بزرگ میکنن و اگر به هر دلیلی این دختر خانم شرایط ازدواج رو پیدا نکنه، "ترشیده" خونده میشه و با کلی مشکل روانی رو به رو میشه و خودش رو ناکارآمد تصور میکنه، پس وظیفه پدر و مادرهاست که همونطور که در مورد پسرها، شخصیت مستقل برای فرزندشون تعریف میکنن، روحیه استقلال رو به عنوان یک انسان به دخترشون هم انتقال بدن.
از دیگر کلیشه ها، نقش متفاوت زن و مرد در تربیت فرزند هست، هنوز که هنوزه در قرن بیست و یکم در بسیاری از جوامع، زن نقش اصلی رو در تربیت فرزند داره، اما فرزندی که هر دو والد رو در کنار خودش داره (بعضی بچه ها به هر دلیلی مادر یا پدر ندارند، بخث اونها جداست)، نقش هر دوی اونها در تربیتش باید یکسان و همسو باشه (فارغ از اینکه مادر یا پدر ممکنه به دلیل شرایط و مشغله کاری متفاوت، زمان متفاوتی رو با فرزند سپری کنند، یعنی مثلا اگر خانم خونه داره مطمئنا تایم بیشتری در کنار فرزندشه ولی این به معنای نقش تربیتی بیشتر نیست بلکه مادر و پدر هر دو یک اندازه در تربیت اون فرزند سهم و وظیفه دارند.)
من مخصوصا کلیشه های زیادی رو نام نمیبرم تا بتونیم در ادامه بیشتر با هم بحث کنیم، فقط ازتون خواهش میکنم به این یکی دو موردی که من گفتم اکتفا نکنید، موارد بیشتری رو مطرح کنید تا از نظرات همدیگه استفاده کنیم.
ضمنا ازتون خواهش میکنم، بحث اعتقادی نکنید، اعتقادات هر کس مربوط به خودشه و اصلا لزومی نداره در چنین جایی مطرح بشه و خواهش میکنم به همدیگه اهانت نکنیم، در آرامش با هم تعامل کنیم و نظرات موافق و مخالف رو با ادب و متانت نقد کنیم و به هم احترام بگذاریم.
از همتون متشکرم