2777
2789
عنوان

روانشناسی«کودک درون»

97 بازدید | 1 پست

کودک درون تون هستش؟!

کودک درون، بخش شاد درون ماست، بخشی که اکثر ما گمش کردیم، بخشی که به ما انرژی و انگیزه و نیروی حیات میده و زندگی ما رو سرشار از طراوت و حس ناب زیستن میکنه

کودکی خودتون و به یاد دارید؟ زمانی که همه چیز زیبا و مثل قصه‌ها بود و شما روغرق شگفتی می‌کرد؟ متاسفانه خواسته‌های ما از زندگی مثا کار، روابط انسانی ، پول و سلامتی باعث می‌شود تا همه ما کم‌کم این حس شگفتی‌ساز رو از دست بدیم اما این به معنای نابودی این احساس نیست!

۸ روش برای بازیافتن کودک درون:

۱ – خودمون رو توی شرایط ناآشنا قرار بدیم .

مغز کودکان ثل پلاستیکه یعنی دائما درحال ایجاد روابط جدید به میزان زیاد هستند. او می‌گوید: برای اثبات این امر، می‌توانیم  در سنین بالا هم با قرار دادن خود در شرایط نا‌آشنا و انجام فعالیت‌های جدید خاصیت پلاستیکی مغز خودمون رو فعال کنیم (اما نه به اندازه دوران کودکی).

کافیست کارهایی انجام بدینکه حقیقتا و واقعا براتون تازگی داره مثل یادگیری یک زبان جدید، یادگیری نواختن یک ساز یا مسافرت! گوپنیک می‌گوید: با مسافرت به جاهای جدید، شناخت شما از محیط کمتر می‌شه ممکن است گم شوید، زبان آنجا را نمی‌دانید. در نتیجه، شما احساس می‌کنید که تمامی این اطلاعات جدید را یک‌باره دریافت می‌کنید، همانطور که کودکان دنیا را می‌شناسند.

۲ – یادگیری ماجراجویانه را در پیش بگیرید، نه یادگیری بهره ورانه !

گوپنیک می‌گوید: در بزرگسالی ما سعی در حل کردن مشکلات کنونی خودمون داریم. کودکان و نوجوانان مشکلی ندارند، از این جهت انرژی آنها صرف کشف موضوعات جدید می‌شه این تفاوت بین یادگیری ماجراجویانه یعنی یادگیری برای یادگرفتن و یادگیری بهره ورانه یعنی یادگیری برای استفاده بردن است. تجربه‌های جدید صرفا برای لذت تجربه، شما را وادار به تفکر در خصوص موضوعات مختلف می‌کند.

۳ – عادات خلاقانه داشته باشید!

مشکل است که انسان وقتی اغلب اوقات درگیر کار در بیرون و در خانه ست  احساس کنجکاوی و عدم دغدغه داشته باشه به همین دلیل باید به نوعی برنامه‌ریزی کنیم تا هر روز لحظاتی را برای انجام فعالیت‌های تقویت کننده خلاقیت اختصاص بدیم

گابریل برن استاین، نویسنده کتاب "معجزات اکنون" می‌گوید: هرچقدر که ما تجارب خلاقانه جدیدی بدست بیاریم بیشتر با کودک درونمون  در ارتباط خواهیم بود. خلاقیت به ما آزادی برای خود بودن و حس رهایی می‌ده

۴ - بنگرید!

دنیای بزرگی اطراف ماست، اما خیلی راحت می‌شه با پریدن از یک فعالیت به دیگری از آن غافل شد. اینگونه نباشید! برن استاین می‌گوید: با بزرگتر شدن، فراموش کردم که به آسمان نگاه کنم. من روز خود را با نگاه کردن به صفحه تلفن همراهم شروع می‌کردم و از یک کار به سوی دیگری می‌شتافتم و این امر باعث شد تا زندگی را فراموش کنم! از کودکان یادبگیرید که استاد لذت بردن از اطرافشان هستند! گاه و بیگاه مکثی کنید تا تمام آنچه در اطرافتون در جریان است را ببینید.

۵ – با کودکان وقت بگذرانید.

گوپنیک می‌گوید: من یک نوه دو و نیم ساله دارم و وقت‌گذرانی با او باعث می‌شود بفهمم دنیا چقدر زیبا و پر محتواست. درسته که به عنوان سرپرست کودکتان، همواره چنین فرصت‌هایی براتون وجود ندارد، اما وقتی که فرصت داشتید "مکثی کنید و از آرامش بودن در کنار کودکان لذت ببرید." گوپنیک می‌گوید: از این فرصت استفاده کنید!

او می‌گوید: بشمارید و ببینید یک کودک ۲ تا ۴ ساله طی ۵ دقیقه چند آزمایش انجام می‌ده اگر من می‌تونستم این مقدار کاوش رو طی یک سال انجام بدم تبدیل به یک دانشمند می‌شدم.

۶ – هر روز یک کار رو باتمرکز کامل انجام بدین !

لزلی بکر فلپس، روانشناس می‌گه: تمرکز به شما کمک می‌کند تا کاملا در لحظه باشید. این یکی از چیزهایی است که بزرگسالان در کودکان تحسین می کنند. "آنها با تمام وجود غرق در تجارب خود هستند و برای پذیرش نتایج آن آماده اند!" یا آن‌گونه که برن استاین می‌گه کودکان نگران گذشته و آینده نیستند، در زمان حال شما حقیقتا می‌تونیدزندگی رو تجربه کنید."

بکر فلپس می‌گوید: نیازی نیست این کار خیلی زمان‌بر و رسمی باشه. توجه خود را برای چند لحظه به نفس‌های خود جلب کنید، چند قدم راه بروید و به حرکات و احساسات بدنتان توجه کنید،یک هویج رو قاچ کنید و به حرکت چاقو روی آن و دستانتان توجه کنید.

۷ – روزی یک کار رو‌تنهابرای اینکه دوست دارید، انجام دهید!

بکر فلپس می گوید: برقصید، برنامه تلویزیونی دلخواهتون رو ببینید، با دوستاتون بگردید.کودکان همواره مشغول انجام کارهایی هستند که دوست دارند. شما هم ازاونا پیروی کرده و روزانه یک کار راو برای دل خودتون انجام بدین با خواسته های خود در ارتباط باشید تا تجارب و یافته‌های جدیدی بدست بیارید 

امیدوارم برای شما  مفید باشه و نهایت استفاده رو کنید🌸😍😍😍😍😍

و‌گر مراد نیابم به قدر وسع بکوشم🌸

بحَقّ الحُسَین                                                                             اللهُمَّ عَجِّل لِوَلِیِّكَ الفَرَج                                                                   🖤🖤🖤🖤                                                                              دعای من در روضه                                                                 اباعبدلله الحسین علیه السلام                                                                        فقط ظهور امام زمانم