2777
2789
عنوان

مطالبی در مورد مسمومیت بارداری

3045 بازدید | 5 پست
با سلام من این مطلب رو از ویژه نامه تندرستی گرفتم و نوشته شده توسط دکتر آزیتا صفارزاده است
در حالت طبیعی در فرد بارداری که در سه ماهه دوم حاملگی قرار دارد فشارخون کمی کمتر از حد طبیعی است و به تدریج در باقیمانده دوران بارداری به حالت طبیعی باز میگردد با این وجود در ده درصد زنان باردار بعد از هفته بیستم بارداری فشارخون افزایش پیدا میکند
این افزایش فشارخون در اثر بارداری ایجاد میشود که به آن پراکلامپسی (مسمومیت بارداری )گفته میشود
مسمومیت دوران بارداری زمانی ایجاد میشود که فشارخون مادر 14 بر روی 9 باشد این فشار خون بالا عمدتا از هفته بیستم بارداری به بعد همراه با دفع پروتئین در ادرار ایجاد می شود و با تجمع شدید آب در صورت و اندام فوقانی یعنی چشم ها و دست ها خود را نشان میدهد
در این زمان اگر به این علائم بی توجهی شود ممکن است با عوارض شدید تر مانند سردرد- درد ناحیه معده -تاری دید -تجمع آب در ریه وتنگی نفس خود را نشان دهد و درنهایت به تشنج مادر منجر شود که اگر این اتفاق رخ داد جنین بلافاصله باید خارج شود
اگر مادر با سردرد -درد بالای شکم و مشکل تنفسی به پزشک مراجعه کند تحت نظر قرار میگیرد تا فشار او پایین بیاید
مسمومیت دوران بارداری که به علت فشارخون بالا ایجاد میشود در زنانی که برای بار نخست باردار میشوند شایع تر است و مادرانی که قبل از بارداری سابقه فشارخون - دیابت -اضافه وزن -بیماری کلیوی و لوپوس دارند بیشتر از سایر مادران به مسمومیت دوران بارداری دچار میشوند
علائم عمده مسمومیت دوران بارداری شامل بالا بودن فشارخون -تورم پاها -ران ها و دست ها -وجود پروتئین در ادرار -افزایش سریع وزن در اثر افزایش مایع در بدن -درد شکمی -سردرد شدید و یا سرگیجه -کاهش میزان ادرار یا قطع شدن ادرار -وجود خون در ادرار -تهوع و استفراغ مفرط است
البته هر تورمی در اندام ها نشان دهنده مسمومیت بارداری نیست برخی موارد تورم اندام ها طی حاملگی طبیعی است اما اگر تورم با استراحت بر طرف نشود و یا همراه با علائم گفته شده نیز باشد باید بلافاصله با پزشک خود مشورت کنید
برای پیشگیری از فشارخون بالا و به تبع آن مسمومیت در دوران بارداری مادران باید به این نکات توجه داشته باشند :بارداری در سنین زیر 35 سال -کاهش وزن -مصرف آسپرین بچه 80 میلی گرمی در روز تحت نظر پزشک ومصرف کلسیم و ویتامین C
به منظور درمان مسمومیت دوران بارداری داروهای ضد فشار خون تجویز می شود ولی اینها نمیتوانند تا زمانی که استرس مادر کاهش پیدا نکند تاثیر گذار باشند علائم مسمومیت بارداری عمدتا با زایمان بر طرف میشود وفشار خون به سطح طبیعی خود رسیده و میزان پروتئین در ادرار کاهش می یابد
ببخشیذ اگر طولانی بود هر چند میدونم که تمامی مامان ها میدونن ولی من برای اون 1 درصدی که شاید ندونن نوشتم

بچه ها بعد مدت ها جاریمو دیدم، انقدررررر لاغر شده بود که اولش نشناختمش!
پرسیدم چیکار کرده که هم هرچیزی دوست داره میخوره هم این قدر لاغر شده اونم گفت از اپلیکیشن زیره رژیم فستینگ گرفته منم زیره رو نصب کردم دیدم تخفیف دارن فورا رژیممو شروع کردم اگه تو هم می‌خوای شروع کن.