◽کلیشه های جنسیتی ◽
خب...خب بازم با سوال شروع میکنم (😂🙈).چه کلیشه جنسیتی ای بار ها و بار ها خود شنا رو تو زندگی آزار داده؟ کی خواستین از اون خط قرمز نامرئی که بی خود و بی جهت دورمون کشیده شده عبور کنین؟ اصلا چیزی یادتون میاد یا میدونین شامل چیا میشه؟
همون جوری که قبلا گفتم مطالب بسیار بسیار زیاد و بسیار به هم پیوسته ست مثلا من تو تاپیک قبلی از ادبیات سکسیسم گفتم و مثال هایی که روزمره زیاد به گوش مون میرسه...حالا تمام اون مثال و ادبیات یه گذری هم میزنن به بحث کلیشه های جنسیتی.یعنی چی؟ چطوری؟ خب...ببینین مثلا جوک و شوخی هایی که خیلی خیلی زیاد تو فضاهای مجازی این دست و اون دست میشه و اتفاقا خیلیم مورد استقبال قرار میگیره مثل :
_یه روز یه دختره...
_دختر است دیگر...
_شوخی هایی تو زمینه عدم توانایی زنان تو رانندگی و تعمیرات و مکانیکی و...
_اشاره واضح به اینکه دختری بانمکه که خنگ باشه
و...
و خیلی موارد دیگه که اونا رو تو قسمت های دیگه میگم. همه ی این شوخی ها ریشه در ادبیات سکسیسم و کلیشه های جنسیتی داره. کلیشه هایی که تماما از طرف جامعه ی جنسیت زده ( و نه حتی مردسالار که اینم میگم بعدا) تحمیل میشه.
کلیشه های احمقانه ای که واضحا میگه هیچ زنی رانندگی خوبی نداره یا سر از سیاست یا کار های فنی و مکانیکی در نمیاره و وحشتناک تر اینکه هیچ دختری علاقه به ورزش یا فوتبال نداره مگه اینکه عاشق تیپ و قیافه بازیکنی شه!!!
قطعا و یقینا هستن کسایی که میرسه به اینجا میگن : ای بابااااا...مث که حالت خوش نیستا.این فقط یه شوخیه! جدی نگیر!
و اصلا نمیدونن و توجه نمیکنن که چرا هیچ وقت برعکس این شوخی ها رواج پیدا نمیکنه؟! یا اصلا تاثیر دراز مدت این جفنگیات روی فرهنگ و رفتار و عکس العمل پیر و جوون و بچه و مرد و زن این مملکت چیه؟!
به هر چیزی نخندیم....به خودمون نخندیم!