گل محمدی : برای لوبیا پلو و کلاً پلوهای مخلوط مثل کلم پلو و هویج پلو بعضی موق ها هم تو قیمه / ادویه ماست و خیار / ادویه کوکو سبزی
پاپریکا : تو سالاد میتونی استفاده کنی / و غذاهارو رنگ میده
برگ بو : هم خاصیت ئرمانی داره هم برای طعم غذا میتونی استفاده کنی / ب.ی مرغ و ماهی و اینارو میگیره
تخم گشنیز هم همینطور خاصیت درمانی داره و تو غذا مثل عدس پلو و عدسی میشه استفاده کنی
بادیان : میکسش با ادویه های دیگه برای آبگوشت / برای اروم کردن درد دندون
عرقش هم هست که خواص دارویی داره ولی زیاد نباید مصرف بشه