سلام عزیزم
منم خیلی دوستدارم واقعا لذیذه
حالا دستورشو میگم یبار درست کن
کم درست کن اول بعد دستت راه بیفته
۲۵۰ گرم گندم رو پاک کن بزار خیس بخوره ، بستگی به گندم داره که دریک و نیم روز یا دوروز کامل سر گندم ها یه سفیدی کوچیک میزنه تو این مدت هم روزی سه چهار بار آبشو عوض کن
بعد گندم ها رو بریز تو یه ظرف ، من تو سینی گردها هست تو اونا میریزم روشم یه پارچه نخی تمیز بنداز ، ( حالا باید بمونه تا جوونه بزنه) روزی دو سه بار آب بپاش از روی همون دستمال که مرطوب بمونن عین سبزه درست کردن که برای عید درست میکنیم
فقط این دفعه وقتی جوونه ها به اصطلاح حالت نقره ای هستن( سبز پسته ای روشن هستن اونحالت سبز تیره نباید بشه چون سمنو تلخ میشه)
بازم بستگی به جنس و نوع گندم داره کی کی به اون حد برسه بعضی گندمها زود جوانه میزنن بعضیا دیر تر
هرروز چک میکنی معمولا بعد دو سه روز دیگه آمادن ،
بعد برمیداری یا با چرخگوشت یا غذاساز چرخشون میکنی
من دوبار چرخ میکنم
بعد کمی آب میریزی و با جوانه های چرخ شده مخلوط میکنی و از صافی( من پارچه توری که سوراخ تورش خیلی خیلی ریزه) رد میکنی میریزی لاش و میپیچی و تا زور داری قشنگ فشار میدی تا عصاره جوانه دربیاد
من کم کم میریزم وخوب فشار میدم هروی عصاره تو جونشه دربیاد
برای این مقدار گندم که گفتم معمولا یک الی یک و نیم لیتر آب لازمه
بعد یک کیلوآرد سبوسدار رو کمی تفت میدی( میتونی از قبل تفت بدی اماده داشته باشی) ارد خنک بشه بعد از تفت دادن
بعد توی اون عصاره که گرفتی این ارد تفت دا ه ی خنک شده را کم کم میریزی مخلوط میکنی تا هیچ ارد گلوله شده ای نمونه
بعد میزاری رو شعله زیاد گاز ، نیم ساعت با شعله ی زیاد هی هم میزنی این نیم ساعت اولیه نباید از هم زدن دست بکشی
تا جوش بیاد و قل بزنه که معمولا نیم ساعت طول میکشه این مقداری که گفتم
بعد ازین نیم ساعت زیر گاز کم میکنی با شعله ی کم میزاری بجوشه و هر یه ربع بیست دیقه هم میزنی
تا به غلظت دلخواهت برسه رنگشم حین به غلظت رسیدم اروم اروم خودشو نشون میده
بعد که به غلظت دلخواهت رسید یک ساعت هم دم میزاری ، در قابلمه رو دم کنی میزاری و میزاری رو قابلمه ی سمنو ( تو این یک ساعت دم کشیدن هم گاهی در قابلمه رو برمیداری هم میزنی )
بعد زیرشو خاموش میمنی و تمام
ان شاءلله که درست کنی عالی بشه سعی کردم ریز به ریز بنویسم