2777
2789
عنوان

دعا تاثیر داره ❓

| مشاهده متن کامل بحث + 61 بازدید | 17 پست

❓ سؤال

سلام. روزتون بخیر.ببخشید اینکه میگن باید راضی بود به #رضای_خدا، معنیش چیه؟ پس اگر مشکل مالی داشتیم یا هر مشکل دیگه ای یعنی #دعا نکنیم و اصرار نکنیم؟ #راضی بودن چه شرطی داره و ما باید چکار کنیم که نشون بدیم به خدا که راضی هستیم؟

✅ پاسخ

بسمالله الرحمن الرحیم

دعا و #صدقه و تلاش و اینها قبل از وقوع امر است، تسلیم و #رضا بعدش است.

قبل از اینکه کاری رُخ بدهد انسان باید تلاش کند، دعا کند؛ مثلا فرض کن که[میخواهد تا]در امتحانی قبول بشود، دعا کند... اما حالا اگر به هر دلیلی قبول نشد آنوقت جای رضا است، جای تسلیم است.

دعا کند که بچه سالم باشد... خدای نکرده یک اتفاقی افتاد، دیگر آنجا، جای رضا و تسلیم است.

🖊پیاده شده از صوت استاد رضا محمدی شاهرودی ایتا

@osooledin

🔮کپی و انتشار تمامی مطالب تاپیک هام آزاده🔮    🌺شما هم میتونید با کامنت گذاشتن و بروز شدن تاپیک در ثواب انتشار مطالب مفید شریک باشید🌺   🔮وظیفه مردم در زمان غیبت خودسازی و امر به معروف و دعوت به حق و آگاه سازی دیگران است🔮

❓سؤال:

سلام در مورد علت آفرینش انسانها گفته میشه که ما خلق شدیم تا به کمال برسیم

سوال من اینه که چه اشکالی داشت که همه ما از ابتدا در کمال خلق می شدیم و در نهایت نعمتها و کمال بودیم.وقتی خداوند غنی مطلق است هیچ مشکلی هم پیش نمی آمد.

چ عیبی داشت که از اول همگی تو خوبی و نعمت بودیم . مثل بهشت که همه در نعمت هستند هرچند که باهم تفاوت مراتب هم دارند

✅ پاسخ:

بِسم اللّه الرَّحمنِ الرّحیم

معنای آن حرف این است که، انسانها اختیار نداشته باشند.

چون وقتی اختیار داشته باشند، کار بد می کنند و کار خوب را ترک می کنند، بعضی هایشان، خب با اختیارشان، کارهای خیلی خوب انجام می دهند؛ این که همه خوب باشند، یعنی همه فرشته باشند. خب خدا آن را قبلا داشته و دیگر لازم نیست دوباره خلق کند.

مطلب بعدی این که شما، بهشت را امری اعتباری فرض کردید، مثل اینکه شما مثلا شهردار شدن، رئیس جمهور شدن، نمی دانم دارا شدن، فقیر شدن؛[مثل]اینها فرض کردید، در حالی که اینجوری نیست.

دقیقا[فرض]سؤال شما این است که

این بچّه ای که الان دو سالش است،[مثلا می پرسند]این می خواهد در آینده چه کاره بشود؟ می گویند میخواهد پزشک بشود، [می پرسند]پزشک چه؟[می گویند] فوق تخصصِ مثلا پزشکیِ فلان رشته یا پروفسور بشود.

میگویند خب چرا همین الان به او نمی دهید؟ همین الان، آن فوق دکتری را به او بدهید، یک کاغذ است دیگر، به او بدهید بگذارید

بشود فوق دکتری!

آیا این به درد می خورد؟

بهشت را، شما، اعتباری فرض کردید، مثل همین قراردادهای دنیا؛ در حالی که بهشت، چیزی جز همان حقیقت خود اعمال انسان نیست.

جهنّم فعل ماست، بهشت هم فعل ماست، بدون انجام فعل بدون مسیری که به بهشت منتهی می شود، بهشتی وجود ندارد که حالا بخواهیم بگوییم چرا خدا به بهشت نبرده انسانها را.

شما خیال می کنید بهشت از قبل آماده شده؟ خدا بعضی ها را می خواهد ببرد، بعضی ها را نبرد،

همینطور دلخواه خودش یک عدّه ای را می برد یک عدّه ای را نمی برد، نه! بهشتی وجود ندارد، بهشت را اعمال من و شما می سازد.

چنان که جهنّم را هم اعمال من و شما می سازد.

« إِنَّ الَّذِينَ يَأْكُلُونَ أَمْوَالَ الْيَتَامَىٰ ظُلْمًا إِنَّمَا يَأْكُلُونَ فِي بُطُونِهِمْ نَارًا»

این مال یتیم خوردن، حقیقتش، نار است، آتش است؛ منتها حالا اینجا متوجه نمی شوند.

نه این که، خدا قبلا آتشی را خلق کرده باشد بعد مالِ یتیم خور را بیندازد درون آن آتش.

نه،[اعمال انسان]خودش، آتش را به وجود می آورد.

🖊پیاده شده از صوت استاد رضا محمدی شاهرودی

🔮کپی و انتشار تمامی مطالب تاپیک هام آزاده🔮    🌺شما هم میتونید با کامنت گذاشتن و بروز شدن تاپیک در ثواب انتشار مطالب مفید شریک باشید🌺   🔮وظیفه مردم در زمان غیبت خودسازی و امر به معروف و دعوت به حق و آگاه سازی دیگران است🔮

ببین من یه پیشنهاد بهت بدم؟ خودم وقتی انجامش دادم توی زندگیم معجزه کرد.

قبل از هر تصمیمی چند دقیقه وقت بزار و برو کاملاً رایگان تست روانشناسی DMB مادران رو بزن. از جواب تست سوپرایز می شی، کلی از مشکلاتت می فهمی و راه حل می گیری.

تازه بعدش بازم بدون هیچ هزینه ای می تونی از مشاوره تلفنی با متخصص استفاده کنی و راهنمایی بگیری.

لینک 100% رایگان تست DMB

❓ سؤال

استادی در تفسیر سوره یوسف فرمودند شیطان بدون اذن خداوند کاری نمیکنه.. حالا سوالم این است یعنی تمام کارهای نادرست انسان که شیطان در آن دخیل به #اذن_خداوند است؟ اگر کسی قتلی انجام میدهد به اذن خداوند است؟ ایشون فرمودند این معنی توحید فاعلیت است

✅ پاسخ

بسمالله الرحمن الرحیم

در این بحث، آن ارادهی تکوینیه با ارادهی تشریعیه، با هم قاطی شده.

به لحاظ تکوین، خب اگر خداوند ابلیس را خلق نمیکرد، به او قدرت نمیداد، به او اجازه نمیداد، به او مهلت نمیداد،خب شیطان را فوراً نابودش میکرد،[همان زمان که] نافرمانی کرده بود، خدا هم نابودش میکرد...[مثلا میتوان گفت خب] حالا نابودش نکرده بود،[حداقل] به او مهلت نمیداد! [یا مثلا] حالا مهلت داده بود،[خب[ به او قدرت نمیداد!

این به لحاظ تکوین است که هر اتفاقی که در عالَم میافتد، تکویناً به خدا مربوط میشود « لا حول و لا قوّة الا بالله» این، توحید افعالی است... «لا مؤثر فی الوجود الا الله»

اما به لحاظ #تشریعی اینجوری نیست؛

خدا به شیطان چه گفته بود؟ گفته بود به آدم سجده کن یا سجده نکن؟! گفته سجده کن، حالا که سجده نکرده باید توبه کند بگوید خدایا ببخش من تمرّد کردم نه اینکه در مقابل خدا بایستد!

الان خدا به او گفته که بندگان من را گمراه کن یا گفته گمراه نکن؟!

خدا تشریعاً میخواهد که شیطان بندگان او را گمراه کند؟ پس چرا شیطان را عذابش میکند؟!! پس چرا لحظه به لحظه بر لعن #شیطان میافزاید؟! چرا آنهایی که گناه کردهاند را عذابش میکند؟! اگر خود خداوند میخواهد و شیطان[و پیروانش] هم انجام میدهند،پس باید به او جایزه بدهد دیگر؟!

نه، تشریعاً نمیخواهد، این دو تا با هم قاطی شده.

🖊پیاده شده از صوت استاد رضا محمدی شاهرودی ایتا osooledin