بخش ۱
میخوام راجعبه بچههامون یهخورده اینجا صحبت کنم.
من پدر دو فرزندم؛ دو دختر، یکی سهساله و دیگری ۵ ماهه.
شاید این تجربیاتی که بهدست آوردم بهدردتون بخوره.
برای بچهی اول که تصمیم گرفتیم بچهدار بشیم (این تصمیم در اول ازدواج بود) به این صورت بود که اگه مشکلی بعد از ازدواج نداشتیم، چه از لحاظ عاطفی و چه از لحاظ جنسی، بعد از سال دوم ازدواج اقدام کنیم به بچهدار شدن. خب همسرم کلی تحقیق کرده بود؛ رسیدیم به یه خانم دکتر که ازش مشاوره خواستیم که باید برای بچهدار شدن چطور اقدام کنیم و اینکه اگه بخوایم دختر داشته باشیم چه روشهای بیخطری که موفقیت دختردار شدن رو بالا میبره برای ما توضیح بدن. چون این موارد ممکنه شبهه ایجاد کنه و تخصص علم پزشکی هست واردش نمیشم. خلاصهاش این بود که ایشون راهنمایی کلی در رابطه با نحوهی پوزیشنهای نزدیکی و اینکه پدر باید تو چه شرایطی باشه و از چند ماه قبل چه ویتامینهایی مصرف کنه رو در اختیار ما گذاشتن و همینطور تمامی آزمایشات قبل از بارداری که برای خانمها مفید هستن رو به ما پیشنهاد دادن. ما طبق روال پیش رفتیم و بعد از دو ماه همسرم باردار شد و با اولین کیتهای خانگی بارداری خبرشو صبح زود به من اعلام کرد.
قبل از اینکه جلوتر برم (واقعاً باردار شدن برای زنها یعنی گذاشتن همهی وجودشون و اینکه تو راه ممکنه تصمیمهای سختی بگیرین؛ تصمیم همسر من این بود که ۱۱ سال کار کردنش رو بذاره کنار و بچهشو بزرگ کنه حداقل تا سن مدرسه و خیلی براش سخت بود و من هم بهعنوان مرد خانواده تصمیم گرفتم که بیمهشو رد کنم و تا دو سال این کار انجام دادم؛ اما بعد از دیدن تورم و اخبار پیدرپی مبنی بر ورشکستی صندوقهای بازنشستگی تصمیممون عوض کردیم و جور دیگری برای ایشون سرمایهگذاری کردیم.)
از اونجایی که من همیشه قبل از ازدواج هم به دختردار شدن فکر میکردم، تا قبل از سه ماهگی همسرم شروع کردم براش لباسهای دخترونه خریدن. ما شروع کردیم خردخرد وسیله خریدن برای بچه. یه نکتهای که میخوام راجعبه این بخش بگم: واقعاً وسایل ضروری بچه مهم هست و اینهمه ابزار و لوازم غیرضروری که تبلیغ میشن واقعاً مهم نیستن.
ما اول براش یه تخت کودک و نوجوان با حفاظهای بلند خریدم که واقعاً نجاتبخش بود؛ در ادامه بزرگ شدنش بعد یه تخت از اینایی که قابلیت باز و بسته شدن دارن کنار تخت خودمون خریدم که واقعاً کاربردی بود و تا ۸ ماهگی استفادهش کردیم. صندلی ماشین که ایزوفیکس داره (دوتا اهرم که رو صندلی عقب ماشین فیکس میشه)؛ اگه ماشینتون نداره براتون نصب میکنن با هزینه کم. و چون بیشتر به کریر نیاز بود ما یه کریر دستدوم خریدیم با قیمت ناچیز. و لباسهای بدو تولد هم کم گرفتیم چون خونده بودیم بچه زود رشد میکنه و اینکه کلاً لباسها رو یه سایز بزرگتر بگیرین بهتره. و بخش مهم یه کالسکه تاشو با چرخهای کوچک بگیرین که هم تو ماشین جا بشه و هم اگه هواپیما یه وقت خواستین سوار بشین توی کابین جا بشه. این از این بخش.
وقتی که زمان تعیین جنسیت شد: بله، جنسیت بچه دختر بود. اونجا بود که بابای بچه با خودخواهی وارد میدان شد و اسم بچه رو که چند سال پیش انتخاب کرده بود 😀 اعلام کرد؛ البته مامان بچه هم دوست داشت و قبول کرد. ما کلاً سعی میکردیم در طول بارداری با دختر کوچولومون صحبت کنیم؛ از زمانی که حرکتهاش قابلاحساس بود من خودم باهاش کلی صحبت میکردم. یه بحثی هست بابت اینکه خیلیها نگران نزدیکی هستن: واقعاً باید دو تا سه ماه ابتدایی از نزدیکی خودداری کرد؛ منظورم از سمت مرد دخول انجام نشه و همینطور در دو ماه آخر. ولی توی این بین با نظر دکترتون و رضایت همسرتون و بر اساس وضعیت بارداری مشکلی پیش نمیاد، اما باید از سمت مرد این مورد آرومتر انجام بشه. بههرحال فرد به فرد این قضیه متفاوته.
این وسط تا حد ممکن هوسهای غذایی خانمها رو باید رسیدگی کرد؛ میوه و سبزیجات هم حتماً مصرف کنن. ماهیهای دریایی حاوی جیوه هستن؛ حتماً خودداری کنید. یه لیست از غذاها و ادویههای ممنوع بچسبونید تو آشپزخونه و اونها رو استفاده نکنید مثل زعفران و سایر موارد. در حین بارداری پزشک متخصص زنان خودتونو انتخاب کنید و با اون پیش برین. هرجا لازمِ آزمایش یا سونو داشته باشین؛ اگه هم مورد خاصی ندارین از سونو رفتنهای بیخود خودداری کنید. گاهی پیش میاد بچه حرکتش خیلی کم میشه و مادرها نگران میشن اما باز هم این مورد تخصصی هست که فرد به فرد فرق میکنه و براساس شرایطِ اون آدم ممکنه متفاوت باشه، بنابراین همیشه نظر متخصص رو اولویت بذارید. در طول بارداری همسرم با اینکه تو دوره کرونا بود، بههیچعنوان داروهای آنتیبیوتیک مصرف نکردیم، مخصوصاً در ماههای آخر که دست و پای بچه داره شکل میگیره و ممکنه داروها ناهنجاری بهوجود بیارن؛ این موارد باید توسط پزشک تشخیص داده بشه و در نهایت تصمیمگیرنده نهایی خودِ شما و شرایطی که توش هستید تعیین میکنه.
(پایان بخش ۱)