2777
2789
عنوان

گپ پدر دو فرزند دختر

99 بازدید | 1 پست

بخش ۱

می‌خوام راجع‌به بچه‌هامون یه‌خورده اینجا صحبت کنم.

من پدر دو فرزندم؛ دو دختر، یکی سه‌ساله و دیگری ۵ ماهه.

شاید این تجربیاتی که به‌دست آوردم به‌دردتون بخوره.

برای بچه‌ی اول که تصمیم گرفتیم بچه‌دار بشیم (این تصمیم در اول ازدواج بود) به این صورت بود که اگه مشکلی بعد از ازدواج نداشتیم، چه از لحاظ عاطفی و چه از لحاظ جنسی، بعد از سال دوم ازدواج اقدام کنیم به بچه‌دار شدن. خب همسرم کلی تحقیق کرده بود؛ رسیدیم به یه خانم دکتر که ازش مشاوره خواستیم که باید برای بچه‌دار شدن چطور اقدام کنیم و اینکه اگه بخوایم دختر داشته باشیم چه روش‌های بی‌خطری که موفقیت دختردار شدن رو بالا می‌بره برای ما توضیح بدن. چون این موارد ممکنه شبهه ایجاد کنه و تخصص علم پزشکی هست واردش نمی‌شم. خلاصه‌اش این بود که ایشون راهنمایی کلی در رابطه با نحوه‌ی پوزیشن‌های نزدیکی و اینکه پدر باید تو چه شرایطی باشه و از چند ماه قبل چه ویتامین‌هایی مصرف کنه رو در اختیار ما گذاشتن و همین‌طور تمامی آزمایشات قبل از بارداری که برای خانم‌ها مفید هستن رو به ما پیشنهاد دادن. ما طبق روال پیش رفتیم و بعد از دو ماه همسرم باردار شد و با اولین کیت‌های خانگی بارداری خبرشو صبح زود به من اعلام کرد.

قبل از اینکه جلوتر برم (واقعاً باردار شدن برای زن‌ها یعنی گذاشتن همه‌ی وجودشون و اینکه تو راه ممکنه تصمیم‌های سختی بگیرین؛ تصمیم همسر من این بود که ۱۱ سال کار کردنش رو بذاره کنار و بچه‌شو بزرگ کنه حداقل تا سن مدرسه و خیلی براش سخت بود و من هم به‌عنوان مرد خانواده تصمیم گرفتم که بیمه‌شو رد کنم و تا دو سال این کار انجام دادم؛ اما بعد از دیدن تورم و اخبار پی‌درپی مبنی بر ورشکستی صندوق‌های بازنشستگی تصمیم‌مون عوض کردیم و جور دیگری برای ایشون سرمایه‌گذاری کردیم.)

از اون‌جایی که من همیشه قبل از ازدواج هم به دختردار شدن فکر می‌کردم، تا قبل از سه ماهگی همسرم شروع کردم براش لباس‌های دخترونه خریدن. ما شروع کردیم خردخرد وسیله خریدن برای بچه. یه نکته‌ای که می‌خوام راجع‌به این بخش بگم: واقعاً وسایل ضروری بچه مهم هست و این‌همه ابزار و لوازم غیرضروری که تبلیغ می‌شن واقعاً مهم نیستن.

ما اول براش یه تخت کودک و نوجوان با حفاظ‌های بلند خریدم که واقعاً نجات‌بخش بود؛ در ادامه بزرگ شدنش بعد یه تخت از اینایی که قابلیت باز و بسته شدن دارن کنار تخت خودمون خریدم که واقعاً کاربردی بود و تا ۸ ماهگی استفاده‌ش کردیم. صندلی ماشین که ایزوفیکس داره (دوتا اهرم که رو صندلی عقب ماشین فیکس می‌شه)؛ اگه ماشینتون نداره براتون نصب می‌کنن با هزینه کم. و چون بیشتر به کریر نیاز بود ما یه کریر دست‌دوم خریدیم با قیمت ناچیز. و لباس‌های بدو تولد هم کم گرفتیم چون خونده بودیم بچه زود رشد می‌کنه و اینکه کلاً لباس‌ها رو یه سایز بزرگ‌تر بگیرین بهتره. و بخش مهم یه کالسکه تاشو با چرخ‌های کوچک بگیرین که هم تو ماشین جا بشه و هم اگه هواپیما یه وقت خواستین سوار بشین توی کابین جا بشه. این از این بخش.

وقتی که زمان تعیین جنسیت شد: بله، جنسیت بچه دختر بود. اونجا بود که بابای بچه با خودخواهی وارد میدان شد و اسم بچه رو که چند سال پیش انتخاب کرده بود 😀 اعلام کرد؛ البته مامان بچه هم دوست داشت و قبول کرد. ما کلاً سعی می‌کردیم در طول بارداری با دختر کوچولومون صحبت کنیم؛ از زمانی که حرکت‌هاش قابل‌احساس بود من خودم باهاش کلی صحبت می‌کردم. یه بحثی هست بابت اینکه خیلی‌ها نگران نزدیکی هستن: واقعاً باید دو تا سه ماه ابتدایی از نزدیکی خودداری کرد؛ منظورم از سمت مرد دخول انجام نشه و همین‌طور در دو ماه آخر. ولی توی این بین با نظر دکترتون و رضایت همسرتون و بر اساس وضعیت بارداری مشکلی پیش نمیاد، اما باید از سمت مرد این مورد آرومتر انجام بشه. به‌هرحال فرد به فرد این قضیه متفاوته.

این وسط تا حد ممکن هوس‌های غذایی خانم‌ها رو باید رسیدگی کرد؛ میوه و سبزی‌جات هم حتماً مصرف کنن. ماهی‌های دریایی حاوی جیوه هستن؛ حتماً خودداری کنید. یه لیست از غذاها و ادویه‌های ممنوع بچسبونید تو آشپزخونه و اون‌ها رو استفاده نکنید مثل زعفران و سایر موارد. در حین بارداری پزشک متخصص زنان خودتونو انتخاب کنید و با اون پیش برین. هرجا لازمِ آزمایش یا سونو داشته باشین؛ اگه هم مورد خاصی ندارین از سونو رفتن‌های بی‌خود خودداری کنید. گاهی پیش میاد بچه حرکتش خیلی کم میشه و مادرها نگران می‌شن اما باز هم این مورد تخصصی هست که فرد به فرد فرق می‌کنه و براساس شرایطِ اون آدم ممکنه متفاوت باشه، بنابراین همیشه نظر متخصص رو اولویت بذارید. در طول بارداری همسرم با اینکه تو دوره کرونا بود، به‌هیچ‌عنوان داروهای آنتی‌بیوتیک مصرف نکردیم، مخصوصاً در ماه‌های آخر که دست و پای بچه داره شکل می‌گیره و ممکنه داروها ناهنجاری به‌وجود بیارن؛ این موارد باید توسط پزشک تشخیص داده بشه و در نهایت تصمیم‌گیرنده نهایی خودِ شما و شرایطی که توش هستید تعیین می‌کنه.

(پایان بخش ۱)

بخش ۲

بچه‌ی اول‌مون رو تو بیمارستان نیکان به دنیا آوردیم. اینکه بیمارستان بیمه‌های تکمیلی رو پوشش می‌ده یه بحثه؛ مهم‌تر اینه که دکتر شما پذیرفته باشه حق‌الزحمه‌شو از طریق بیمه دریافت کنه، پس همون اول باید با پزشکتون مطرح کنید که بیمه تکمیلی دارین و می‌خواین از اون استفاده کنید. خب روز زایمان برای همه مادرها استرس‌اوره چون هم نگران سلامت بچه هستن و هم فشار روحی و جسمی زایمان، جدا از اینکه سزارین قراره انجام بدن یا طبیعی — هر دو مورد از بیرون وحشت‌آور هست. مردها باید این مورد رو درک کنن و فشارهای بی‌خود به همسرشون وارد نکنن. خلاصه اینکه کوچولوی ما به دنیا اومد و اولین دیدارمون باهاش واقعاً لذت‌بخش بود، اما مسئله‌ی مهمی که پیش میاد برای اکثر خانم‌ها افسردگی پس از زایمان هست که واقعاً از همون ساعت‌های اول ممکنه شاهدش باشین و فشار رو مرد خانواده هم بیشتر و بیشتر می‌کنه؛ از یک طرف هزینه‌ها و از یک طرف هندل کردن مسائل خانواده و رسیدگی به همسر و عضو جدید. به‌هرحال عضو جدیدی از خانواده به ما ملحق شد و ما از اول با یه پزشک متخصص کار رو جلو بردیم (آقای دکتر عرب حسینی) و واقعاً تأثیرگذار بود. هر ماه دخترمون رو برای معاینه می‌بردیم پیش ایشون و تا دو سالگی با ایشون پیش رفتیم.

نکته‌ای که پدر و مادرها در نظر بگیرن اینه که الآن برای نوزادها تا ۵ ماه ویتامین A+D تجویز می‌شه؛ بعدش قطره‌ی آهن که باید دوز ۱۴ تا ۱۵ داشته باشه که به همراه مولتی‌ویتامین این موارد تو رشد مغز، قد و سلامتی بچه تأثیر داره و سعی کنید حتماً با نظر پزشک تا زمان‌های معین استفاده کنید. نکته‌ای که همیشه در نظر داشته باشید اینه که نوزادها برای سوختگی یا جای جوش نباید از پماد روی پوستشون استفاده بشه، مخصوصاً صورت. یکی از مواردی که می‌تونید برای سوختگی استفاده کنید و در ایران هم موجوده به شرطی که اصل اون رو تهیه کنید، SudoCrem هست که برای ناحیه تناسلی کودک استفاده می‌شه و البته برندهای دیگه‌ای هم هستن که می‌تونید تهیه کنید.

در مورد تغذیه کودک هم به هیچ عنوان به کودک آب ندید تا زمان معینی که پزشک تعیین می‌کنه چون بعضاً دیده می‌شه آب‌قند هم داده می‌شه که ممکنه سطح الکترولیت بدن نوزاد به‌هم بخوره و خدایی‌نکرده اتفاقات بدی بیوفته؛ پس تا زیر ۶ ماه این کار به هیچ‌عنوان انجام نشه. همین‌طور در صورتی که به بچه شیرخشک می‌دین، اول ظرف شیر خشک رو تا درجه‌ی مورد نظر آب هم‌دما با بدن (۳۷ درجه) پر کنید، بعد شیرخشک رو بهش اضافه کنید. نکته‌ی مهم اینه که کلیه‌ی بچه تا ۱.۵ سال تکمیل می‌شه و آنزیم‌های لازم رو پیدا می‌کنه؛ حتی زمانی که بچه به غذا خوردن می‌افته از دادن کباب‌های روی آتش خودداری کنید چون مواد سمی که به خورد گوشت می‌ره ممکنه به بدن کودک شما آسیب بزنه.

ما دخترمونو از ۸ ماهگی گذاشتیم روی تخت جدا و در اتاق جدا؛ البته می‌تونستیم دیرتر این کار رو بکنیم اما باعث شد الان که ۳ سالشه تو اتاق خودش بخوابه، البته هنوز گاهی به سختی می‌خوابه اما می‌پذیره. یه نکته‌ای که یادم اومد اینه تا دو ماهگی وقتی بچه خوابیده زودبه‌زود بهش سر بزنید؛ بعضی مواقع آب دهنشون می‌پره تو گلشون و نمی‌تونن نفس بکشن که باید آروم ضربه بزنید تا رد بشه و همیشه یه شیب ملایم محل خوابش داشته باشه. از ۵–۶ ماهگی دیگه کم‌کم می‌تونه بچرخه که باید مواظب باشین روی بلندی به‌تنهایی نباشه که احتمال افتادنش زیاده. روشونم پتو سنگین نندازن چون گاهاً پیش میاد با دست‌پا زدن پتو رو می‌کشن رو صورتشون و ممکنه موجب تنگی‌نفس بشه.

خلاصه‌ای از چیزهایی که فکر می‌کردم به‌درد بخوره نوشتم. الآن که دختر اول‌مون ۳ سالش تموم شده، دختر دوم‌مون به دنیا اومد. اولین بار که جواب آزمایش اومد فاکتورهای خونی بارداری بالا بود اما به دلیل فعالیتی که همسرم داشت ناگهان این موارد به سطح پایین‌تر رسید که بعد متوجه شدیم بچه توی همون هفته‌های اول سقط شده؛ که بار روانی زیادی روی همسر من داشت. با نظر پزشک چون گفتن آمادگی رحم زیاده، یک ماه بعد اقدام کردیم که منجر شد بچه دوم ما ۹ ماه بعد به دنیا بیاد.

من سعی کردم خلاصه‌ای از موارد رو اینجا بگم؛ این قطعاً همه‌ی زندگی ما نبود و خیلی از موارد گفته نشده. سعی نکنیم از چیزی سریع نتیجه‌گیری کنیم بلکه بتونیم چندتا نکته مثبت نسبت به شرایط خودمون ازش استخراج کنیم. بعضاً می‌بینم که آدم با خوندن یه متن کوتاه مثلاً طرف گفته «من بچم سقط شده» اما نمی‌گه که قبلش چیکار کرده که اون اتفاق افتاده؛ زوایا و عوامل پنهان هر داستانی رو در نظر بگیرید و براساس اون تصمیم بگیرید.

بعد از اینکه بچه اولمون با دیدن اولین تصویر تلویزیون کارتون جذب شد که البته نباید زیاد دردسترسش قرار بگیره من یسری کارتون ها جدا میکردم و می ذاشتم ببینه بعدا تصمیم گرفتم یه کانال تلگرام راه بندازم و این موارد اونجا نگهداری کنم اگه دوست داشتین بهش سربزنید

kiddieCartoonsHub

ارادت،

پدر دو فرزند دختر