هوش مصنوعی گفت:
استفاده از پماد یا قطرهای که مخصوص چشم است برای ضدعفونی سوراخ گوش توصیه نمیشود مگر اینکه پزشک تجویز کرده باشد. در ادامه توضیح میدهم چرا این کار میتواند مشکلساز باشد و اگر بخواهید، میتوانم چند گزینه مناسبتر برای گوش پیدا کنم.
---
✅ چرا نباید از پماد چشم برای گوش استفاده کرد؟
1. محصولات مخصوص چشم یا پوست ممکن است فرمول متفاوتی داشته باشند (داروهای ضدباکتری، محافظ، مواد کمکی متفاوت). وقتی در گوش استفاده شوند، ممکن است به مخاط گوش آسیب بزنند یا تحریک ایجاد کنند.
2. همانطور که در منبع آمده، برخی قطرههای “چشم” ممکن است برای گوش استفاده شوند، اما فقط تحت نظر پزشک و نه خودسرانه.
3. برای گوش، عفونت یا التهاب کانال گوش (“گوش شناگر” یا Otitis externa) معمولاً به درمان با قطرههای مخصوص گوش نیاز دارد، نه درمان چشم.
4. اگر پرده گوش سوراخ باشد یا گردش گوش مشکل داشته باشد، استفاده از داروی اشتباه میتواند خطرناک شود.
---
🧐 چه گزینههایی مناسبتر هستند؟
قطرههای مخصوص گوش که آنتیبیوتیک یا ترکیب ضدعفونی دارند، برای کانال گوش توصیه میشوند (نه پماد چشم). مثلاً ترکیبی از نئومایسین، پلیمایکسین B و هیدروکورتیزون برای کانال گوش.
اگر شک دارید که سوراخ گوش دچار عفونت است، مهم است پزشک گوش– حلق– بینی مراجعه کنید تا دقیقا تشخیص دهد و درمان مناسب تجویز شود.
---
💡 پیشنهاد من
اگر صرفاً میخواهید سوراخ گوش را بعد از شنا یا آبگرفتن ضدعفونی کنید (نه درمان عفونت)، یک قطره گوش مناسب با تأیید پزشک یا داروساز تهیه کنید، نه پماد چشم.
اگر تمایل دارید، میتوانم چند قطره گوش در ایران با قیمت فعلی برایتان پیدا کنم و بگویم کدام برای “ضدعفونی” مناسب هستند. میخواهی؟