2777
2789
عنوان

🔮ای کاش های بعد مرگ🔮

248 بازدید | 57 پست

💥تلنگر

🔻آرزوهای بعد از مرگ🔻

✍ در بعضی آیات قرآن، آرزوهایی که انسان  بعد از #مرگ می‌کند، بیان شده است:👇

🕋 ۱- يَا لَيْتَنِي كُنْتُ تُرَابًا. (ﺳﻮﺭه نبأ/۴۰)

💢 ای ﮐﺎﺵ! من خاک می‌بودم.

ــــــــــــــــــــــــــــــ

🕋 ۲- يَا لَيْتَنِي قَدَّمْتُ لِحَيَاتِي. (ﺳﻮﺭه فجر/۲۴)

💢 ای ﮐﺎﺵ! برای آخرت خود کاری انجام میدادم.

🕋 ۳- يَا لَيْتَنِي لَمْ أُوتَ كِتَابِيَهْ. (ﺳﻮﺭه حاقه/۲۵)

💢 ای ﮐﺎﺵ! نامه اعمالم به من داده نمی‌شد.

🕋 ۴- يَا وَيْلَتَىٰ لَيْتَنِي لَمْ أَتَّخِذْ فُلَانًا خَلِيلًا. (ﺳﻮﺭه فرﻗﺎﻥ/۲۸)

💢 ای ﮐﺎﺵ! فلانی را به عنوان دوست انتخاب نمی‌کردم.

🕋 ۵- يَا لَيْتَنَا أَطَعْنَا اللَّهَ وَأَطَعْنَا الرَّسُولَا. (ﺳﻮﺭه اﺣﺰﺍﺏ/۶۶)

💢 ای ﮐﺎﺵ! از خدا و رسولش اطاعت می‌کردم.

🕋 ۶- يَا لَيْتَنِي اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِيلًا. (ﺳﻮﺭه فرﻗﺎن/۲۷)

💢 ای ﮐﺎﺵ! راه و روش رسول خدا را دنبال می‌کردم.

🕋 ۷- يَا لَيْتَنِي كُنتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزًا عَظِيمًا. (ﺳﻮﺭه نساﺀ/۷۳)

💢 ای ﮐﺎﺵ! من هم با آنها (مومنین) می‌بودم و به کامیابی بزرگ می‌رسیدم.

🕋 ۸- يَا لَيْتَنِي لَمْ أُشْرِكْ بِرَبِّي أَحَدًا. (ﺳﻮﺭه کهف/۴۲)

💢 ای ﮐﺎﺵ! با پروردگار خود کسی را شریک نمی‌گرفتم.

🕋 ۹- يَا لَيْتَنَا نُرَدُّ وَلَا نُكَذِّبَ بِآيَاتِ رَبِّنَا وَنَكُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِين. (ﺳﻮﺭه اﻧﻌﺎﻡ/۲۷)

💢 ای ﮐﺎﺵ! راهی باز شود تا دوباره به دنیا برگردیم، تا آیات پروردگار خود را تکذیب نکنیم، و از جمله مومنین شویم.

☝️ برادرم! خواهرم!

اینها آرزوهایی هستند که، براورده شدنشون بعد از مرگ ممکن نیست.. چون:

❌بعد از مرگ، فرصت تمام است.❌

پس تا فرصت داریم، بسم الله...

بار سفر چه بسته‌ای، مرگ خبر نمی‌کند

آنکه نبسته بارِ خود، در این سفر چه می‌کند؟

تا نرسیده لحظه‌ی مرگ بیا و توبه کن

چونکه اجل فرا رسد، توبه اثر نمی‌کند

🔮کپی و انتشار تمامی مطالب تاپیک هام آزاده🔮    🌺شما هم میتونید با کامنت گذاشتن و بروز شدن تاپیک در ثواب انتشار مطالب مفید شریک باشید🌺   🔮وظیفه مردم در زمان غیبت خودسازی و امر به معروف و دعوت به حق و آگاه سازی دیگران است🔮

پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) فرمود: «امت من چهار گروهند:

1) نمازگزاران سهل انگار که از نماز غفلت می کنند: «فویل للمصلین. الذین هم عن صلاتهم ساهون؛ پس وای بر آن نمازگزارانی که نسبت به وقت نماز سهل انگارند! اینها اهل ویل هستند که یکی از دره های جهنم است».(سوره ماعون، آیات 4 و 5)

2) نمازگزارانی که گاهی نماز می خوانند و گاهی نماز نمی خوانند: «فخلف من بعدهم خلف اضاعوا الصلوه و اتبعوا الشهوات فسوف یلقون غیا».(سوره مریم، آیات 59)

نسبت به اصل نماز بی توجه اند یه وقت میخواند یه وقت نمیخواند اینان اهل غی هستند که یکی دیگر از درهای جهنم است.»

3) گروهی که هرگز نماز نخوانند: «ما سلکم فی سقر قالوا لم نک من المصلین؛ که چه چیز شما را به سقر درآورد؟ می گویند ما از نمازگزاران نبودیم».(سوره مدثر، آیات 42 و 43)

اینها اهل سقر هستند که دره دیگری از دره های جهنم است.

4) گروهی که همیشه نماز می خوانند و در نماز خاشعند:«الذین هم فی صلاتهم خاشعون؛ همانان که در نمازشان خاشع و فروتن اند.»(سوره مۆمنون، آیه 2)

🔮کپی و انتشار تمامی مطالب تاپیک هام آزاده🔮    🌺شما هم میتونید با کامنت گذاشتن و بروز شدن تاپیک در ثواب انتشار مطالب مفید شریک باشید🌺   🔮وظیفه مردم در زمان غیبت خودسازی و امر به معروف و دعوت به حق و آگاه سازی دیگران است🔮

بسم الله الرحمن الرحیم

خداوند بنا ندارد که بخواهد بدون سبب کاری را انجام  بدهد .

این اسباب ممکن است ،اسباب مادی باشد،[مثلا] شما چرا غذا می خورید ؟خدا که می داند شما گرسنه اید دیگر خب شما را سیرتان کند.

خب چرا شما به غذا متوسل می شوید؟ شما مریض می شوید ،چرا دکتر می روید مگر بهتر نیست حالتان خوب بشود؟

اصلا مریض نشوید وقتی هم مریض شدید ، مگر شافی خدا نیست ؟چرا به دکتر مراجعه می کنید؟ چرا دارو مصرف می کنید؟ این ها اسباب مادی است که خود خدا عالم را عالم اسباب و سببات خلق کرده.

🔮 امام صادق می فرماید:«ابی الله ان یجری الاشیا الا باسبابها» [ترجمه] خدا بنا ندارد که کارها به جریان بیفتد مگر از طریق اسبابش.

[حالا این اسباب]  گاهی مادی است مثل همان دارو و پزشک و غذا و وسیله نقلیه و این ها گاهی معنوی است مثل دعا و مثل صدقه و صله رحم و چیزهایی از این قبیل .

🔮خدا اراده کرده است که بخشی از سرنوشت انسان از طریق دعا رقم بخورد

پس اگر شما با دعا تغییری در سرنوشتتان دادید، عین اراده ی خداست. اگر ندادید، خلاف دستور خدا عمل کردید .

چون خدا فرموده :«ادعونی استجب لکم »[ترجمه] دعا کنید تا من اجابت کنم.

اگر شما دعا نکردید خلاف دستور خدا عمل کردید و ان دعا در واقع سرنوشت شما را عوض می کند .

پیامبر فرمود که:« الدعا یرد القضا وقد ابرم ابراما » [ترجمه] دعا سرنوشت را تغییر می دهد هر چند محکم محکم شده باشد.

چون سرنوشت با علل و اسباب مادی و معنوی تغییر می کند.

یکی از عوامل تغییر دهنده ی سرنوشت دعاست‌.

🖋پیاده شده از صوت استاد

کانال ایتا اصول دین استاد رضا محمدی شاهرودی @osooledin

بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

❓سؤال

سلام و عرض ادب وقت بخیر

در مورد صدقه جاریه و فضلیت آن توضیح بفرمایید و از مصادیق و نمونه های آن توضیح فرمایید و اینکه هرکسی در ساخت مسجد به اندازه دو آجر یا یک پنجره سهم داشته باشد بازم صدقه جاریه برایش محسوب میشود؟

✅ پاسخ:

بِسم اللّه الرَّحمنِ الرّحیم

صدقه جاریه آن کارهایی است که دوام دارد.

یک وقت انسان فرض کن که نماز می‌خوانَد، نماز همان لحظه که خواند دیگر تمام می‌شود، بعدش پرونده اش بسته می‌شود.

وقتی از دنیا رفت دیگر پروندۂ نمازهایی که می‌خواند بسته می‌شود.

یک وقتی نه، یک مسجدی که می‌سازد، مادامی که آن مسجد باز است و مردم، آنجا نماز میخوانند، پرونده اش باز می‌مانَد و ثوابَش به حسابش نوشته می‌شود.

بناهای خیر مثل مسجد مدرسه ساختمانهایی مثل بیمارستان و چیزهایی که مردم از آنها استفاده میکنند[یعنی]عام المنفعه باشند؛ جاده و نهر آب مثلا، قنات، درختی که انسان می کارَد و مردم از سایه اش استفاده می کنند، علمی که[یک فرد] تولید می‌کند، کتابی که می‌نویسد، شاگردهای که تربیت می‌کند، فرزند صالحی که از خودش باقی می‌گذارد، سنّت حَسنه ای که از خودش باقی می‌گذارد؛ اینها می‌شود صدقات جاریه.

🖊پیاده شده از صوت استاد

کانال اصول دین

استاد محمدی

عالی بود 

۱۰۰۰ لایک

به سلامتی سه لاشی  قاضی، متهم، ناشی                          به سلامتی سه دلبر    مادرم، پدرم، عشقم                         به سلامتی سه کس  ناموس، رفیق، وطن                         به سلامتی سه همراه  رفیقم، گوشیم. پیکم                       به سلامتی سه مکان   خونم، قبرم، قلبش🥂🥂🥂

❓پرونده عمل انسان، چه زمانی بسته می ‏شود؟

🔰پاسخ :

💎 شخصی برق سالن و تالار عروسی را خاموش و فرار می ‏کند. اگر او را برای مجازات دستگیر کنند، کیفر عادلانه زمانی است که تمام حوادث پیش آمده را به حساب آورند. مثلا:

🍃به خاطر تاریکی ظرف‏هایی شکسته شد. دو نفر از پله ‏ها افتادند. سر چند نفر به ستون خورد. شیرینی ‏ها ریخت.

اطفالی ترسیدند و گریه کردند. برای خارج شدن از سالن تاریک، زمان زیادی تلف شد.خانواده ‏های عروس و داماد از مهمان ‏ها خجالت کشیدند.

✳️آری، تمام آثار خاموش شدن سالن، باید محاسبه و بر اساس آن، جریمه تعیین شود.

💠قرآن در این زمینه می‏ فرماید: نکتب ما قدموا و آثارهم ( سوره یس، آیه 12.) هم خود اعمال را می ‏نویسیم و هم آثار آنها را.

در حدیث می‏ خوانیم: هر کس کار خوبی را بنا نهد، پاداش تمام کسانی که به آن کار عمل کنند، بدون آنکه از عامل کم شود، به او داده می‏ شود. همان گونه که اگر کسی راه بدی را به روی مردم باز کند، در گناه تمام کسانی در آن راه پا نهند شریک است.

🔸من سن سنة حسنه عمل بها من بعده کان له أجره و مثل اجورهم من غیر أن ینقص من أوزارهم شیئا ( کنز العمال،حدیث 43079.)

🔹گاهی یک نفر دیگری را سیگاری یا معتاد می‏ کند و دومی نفر سوم را و او نفر چهارم را، نفر اول در گناه نفرات بعدی شریک است.

💠در حدیث می‏ خوانیم: والدین در تمام کارهای خیر فرزندان شریکند و معلم کلاس اول، در پاداش تحصیل دوره ‏های بعد شریک است.

📚پرسش های مهم پاسخ های کوتاه

کانال اصول دین ایتا استاد رضا محمدی شاهرودی

چرا وقتی دعا میکنیم میگن صلاح نیست اتفاق بیوفته خوب مگه دنیا دست خدا نیست یه جوری بچینه که به صلاح باشه

#دعا

#مصلحت

✅ بسم‌الله الرحمن الرحیم

بله دنیا دست خدا است، اما اگر خدا بخواهد قوانین و مقرراتی را که خودش قرار داده است، مرتب عوض کند که دیگر اصلا نمی‌شود زندگی کرد. به هر حال آتش یا باید حرارت داشته باشد یا باید نداشته باشد.

یعنی نمی‌شود آتش یک لحظه حرارت داشته باشد و یک لحظه‌ی بعد حرارت نداشته باشد و مثلاً غذایی که می‌خواهیم گرم کنیم، این آتش مدام در لحظه یخ می‌کند و باز گرم می‌کند!

اگر این سنّت‌ها بخواهد مُدام به هم بریزد که دیگر نمی‌شود زندگی کرد!

سنّت‌ها باید حاکم باشد در چهارچوب آن سنّت‌ها هم بله دعا کردن صدقه دادن و این قبیل اعمال هم تأثیر دارد

اما این که خود خدا بخواهد مدام سنت‌ها را به هم بریزد، نه خدا این کار را نمی‌کند.

امام صادق علیه‌السلام فرمودند « أبَى اللّه ُ أن يُجرِيَ الأشياءَ إلاّ بِأسبابٍ » خداوند بنا ندارد که کارها به جریان بیفتد مگر از طریق اسباب خودش.

❓سؤال:

با عرض سلام خدمت شما مدیر بزرگوار وحاج آقای محمدی

سوالم اینه که اگر ما برای میتی آیه الکرسی بخونیم ،این به چه صورت به دست اون میت می رسه؟وثوابش برای میت چیه؟

✅ پاسخ:

به صورت نعمت های برزخی به او می رسد.

اگر در تنگنا باشد از آن تنگناها نجات پیدا می کند.

از امام سوال کردند که چطور می شود

فرمودند که اگر کسی در یک محفظۂ خفقان باری گیر کرده باشد با یک حرارت و سختی ای؛ بعد یک نسیم خنک و روح افزا به او بدهند، چه حالی پیدا می کند؟

این آیت الکرسی شما، یک نسیمی است که او را از آن مخمصه نجات می دهد و یک تنفس حیات بخشی خواهد داشت.

🖊پیاده شده از صوت استاد محمدی شاهرودی

📌کانال اصول دین ایتا @osooledin

❓سؤال

سلام استاد وقتتون بخیرخداقوت

اینکه میگن وقتی فاتحه بخونی یا دعایی ثوابی در حق اموات انجام بدیم بهش میرسه همون موقع درسته؟ این رسیدن یعنی چی و چه شکلیه؟ یک آیه و صلوات هم میرسه؟ حتی اگر مثلا وسط کاری یا در راه چیزی بخونیم...؟ تحت همه این شرایط هم باز بهشون میرسه؟؟

✅ پاسخ

بله هر خیراتی که برایشان بفرستید، ریز و درشتش به آن‌ها می‌رسد و به آن‌ها می‌گویند که فلان شخص، مثلا فرزند برادرت یا خواهرت، برای تو این خیرات را فرستاده است، خوشحال می‌شوند و دعا می‌کنند.

خب هرچه که بزرگ‌تر باشد بهتر است ولی ریز و درشتش همه‌اش به آن‌ها می‌رسد. حتی یک صلوات هم آن‌جا غوغا به پا می‌کند.

اما این‌که به چه شکلی به آنها می‌رسد؟

فرض کنید انسان در یک مخمصه‌ای گیر کرده باشد یا در یک محفظه‌ای گیر کرده باشد و خفقان بار دارد خفه می‌شود از گرما و از نبودن اکسیژن؛ [دررعین حال که]یک جایی دارد خفه می‌شود از گرما و سختی، بعد یک روزنه‌ای باز بشود و یک نسیمِ خنکِ حیات‌بخش و روح‌افزا از آن روزنه بیاید و بخورد به انسان!

یک چنین وضعی دارند در برزخ وقتی شما کار خیری انجام می‌دهید! یک چنین نسیمی از دنیا به آن‌ها می‌خورد.

🖊پیاده شده از صوت استاد رضا محمدی شاهرودی

⏪⏪ کانال ایتا اصول دین

❓حق الناس هایی که احتمال داره به گردن ما مانده باشد و ما نمی دانیم چه کنیم؟

🔰 حق الناس ها به چهار دسته تقسیم می شوند:

1️⃣ حق الناس مالی

2️⃣ حق الناس جانی

3️⃣ حق الناس آبرویی

4️⃣ حق الناس اضلالی و گمراه کردنی

🔵 نسبت به حق الناس مالی باید آنچه را که به گردن دارد نسبت به آن شخص پرداخت کند و پس بدهد و اگر او را نمی شناخت باید از طرف او رد مظالم و صدقه بدهد.

☢️ نسبت به مورد دوم هم باید به آن شخص مراجعه کند و اگر به جسم او صدمه ای زده از او حلالیت بطلبد و یا دیه آن را بدهد و یا قصاص شود.

🔴 نسبت به مورد سوم هم اگر آبروی شخصی را مثلا با غیبت کردن ریخته است باید اگر به او مراجعه کند مفسده ای ندارد و دعوا نمی شود و او ناراحت نمی شود باید به او بگوید و حلالیت بطلبد و اگر مفسده دارد باید از طرف او و به نیت او استغفار کند و کارهای خوبی انجام دهد و تا جایی که می تواند از اثر این آبرویی که ریخته شده است کم کند.

⚫️ و در مورد اضلالی هم باید تلاش کند کسانی را که گمراه کرده است به راه برگرداند و کار اشتباه خود را جبران کند.

✳️ به ترتیبی که بیان شده آسان ترین نوع حق الناس؛ مالی هست و سخت ترین نوع آن حق الناس اضلالی و گمراه کردن دیگران است که از همه بد تر است و متاسفانه به این مورد در فضای مجازی با شبهاتی که هست خیلی ها را گمراه می کنند.

✅ در هر صورت شخصی که حق الناس به گردن دارد باید تمام تلاش خود را انجام دهد که آنها را رفع و حل کند و آنجایی را که نتوانست با خیرات زیادی که انجام می دهد ان شاء الله خداوند رضایت آنها را خواهد گرفت.

📚 بیانات استاد محمدی شاهرودی

پرسمان اعتقادی استادمحمدی 👇👇

♨️ @ostadmohamadi

نَفقه‌ و مصالح‌ ساختمان‌ بهشت‌، ذكر خداست‌

هركس‌ ذكر خدا گويد، به‌ مجرّد آن‌ خداوند درختي‌ براي‌ او در بهشت‌ مي‌كارد

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله :«در آنجا ديدم‌ زمين‌هائي‌ را كه‌ در آنها فرشتگان‌، با يك‌ خشت‌ از طلا و يك‌ خشت‌ از نقره‌ مشغول‌ ساختمان‌ بودند؛ و چه‌ بسا مي‌شد كه‌ آنها دست‌ از كار مي‌كشيدند. من‌ به‌ آنان‌ گفتم‌: به‌ چه‌ علّت‌ شما از كارتان‌ دست‌ برميداريد؟!

آنان‌ گفتند: دست‌ بر ميداريم‌ تا به‌ ما نفقه‌ و مصالح‌ ساختماني‌ برسد. من‌ گفتم‌: نفقۀ شما چيست‌؟!

آنان‌ گفتند: گفتار مؤمن‌ كه‌ ميگويد: سُبْحَانَ اللَهِ وَالْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ وَاللَهُ أَكْبَرُ؛ چون‌ بگويد، ما مشغول‌ ساختمان‌ مي‌شويم‌ و چون‌ از گفتن‌ دست‌ بردارد ما هم‌ از ساختن‌ دست‌ بر ميداريم‌.»

امام زين العابدين عليه السلام :پيامبر خدا صلى الله عليه و آله فرمود : هر كس بگويد «سبحان اللّه » خداوند به سبب آن يك درخت در بهشت برايش مى نشاند، و هر كس بگويد «الحمد للّه » خداوند به سبب آن يك درخت در بهشت برايش مى نشاند، و هر كس بگويد «لا إله إلاّ اللّه » خداوند به سبب آن يك درخت در بهشت برايش مى نشاند، و هر كس بگويد «اللّه أكبر» خداوند به سبب آن يك درخت در بهشت برايش مى نشاند. مردى از قريش گفت: اى پيامبر خدا! [پس ]درختهاى زيادى در بهشت داريم! فرمود: درست است، اما مبادا آتشى بفرستيد و همه آنها را بسوزانيد؛ زيرا خداوند عزّ و جلّ مى فرمايد: «اى كسانى كه ايمان آورده ايد! از خدا اطاعت كنيد و از پيامبر اطاعت كنيد و كارهاى خود را از بين نبريد».

«در آن‌ شبي‌ كه‌ مرا به‌ معراج‌ بردند، ابراهيم‌ عليه‌ السّلام‌ از نزد من‌ عبور كرد، و گفت‌: امّت‌ خود را امر كن‌ تا در بهشت‌، زياد درخت‌ بكارند! چون‌ زمين‌ بهشت‌ بسيار وسيع‌، و خاك‌ آن‌ بسيار پاك‌ است‌.

من‌ گفتم‌: درختي‌ كه‌ در بهشت‌ كاشته‌ مي‌شود چيست‌؟ ابراهيم‌ گفت‌: لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إلَّا بِاللَهِ است‌.»