2777
2789

عجیبه سرچ نکردی کلا یعنی ؟ 

بخون  👈🏻نظرم فقط برای استارتره اگر مخالفی ریپلای نزن حوصلت رو ندارم که با کاربری که حتی تاثیری توی زندگی واقعیم نمیزاره بحث کنم 😏 درخواست دوستی با احترام پذیرفته نمیشه✨ دوست عزیز وقتی نظری برات میزارم جواب بده یا حداقل لایک کن بفهمم خوندی یا نه ✨🌹                      

بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

بعضی رشته ها پذیرش استانی هس مثل پرستاری که اگه تو استان خودت بزنی بعضی رشته ها ۶۰ درصد شانس قبولیت بیشتره بعضی ها ۸۰ درصد(نسبت به کسی که تو استان تو نیس)

بعضی ها مثل دندون ناحیه ایه و اونم به همین ترتیب که گفتم 

سرچ کردم حتی فیلمم دیدم ولی متوجه نمیشمخداااااا

رشته های بومی خود به سه دسته بومی استانی، بومی ناحیه ای و بومی قطب های کنکور تقسیم می شوند و هر یک از این بوم ها با توجه به تعاریف خود رشته های مشخصی را در برمی گیرند. در چند سال اخیر شیوه پذیرش دانشجو در دانشگاه های سراسری به گونه ای بوده که 80 درصد ظرفیت یک رشته محل به افراد بومی اختصاص یافته و 20 درصد باقیمانده به افراد غیر بومی تعلق می گیرد. لازم به ذکر است که بومی گزینی تنها برای یکسری رشته خاص وجود دارد.

در پذیرش رشته های بومی افرادی در اولویت قرار دارند که یکی از شرایط زیر را داشته باشند:

1اگر محل اخذ مدرک 3 سال آخر دبیرستان یا هنرستان در یک استان باشد.

2اگر محل اخذ 3 سال آخر در یک دبیرستان نباشد، محل تولد فرد استان بومی تلقی می شود.

3اگر فرد 3 سال آخر دبیرستان خود را خارج از کشور گذارنده باشد، استان محل تولد وی، استان بومی در نظر گرفته می شود.

4اگر فرد هم محل تولدش و هم 3 سال آخر دبیرستان خارج از کشور بوده باشد، وی بومی استان تهران

در نظر گرفته می شود

توجه داشته باشید که در پذیرش رشته های پرطرفدار گروه تجربی مانند پزشکی و دندانپزشکی و ...، گروه ریاضی مانند مهندسی کامپیوتر و عمران و ...، در گروه علوم انسانی حسابداری و حقوق و ... 60 درصد به صورت بومی و 40 درصد غیر بومی می باشد.

رشته های بومی استانی که اصطلاحا به رشته های استانی نیز معروف هستند به دسته ای از رشته ها گفته می شود که در اکثر استان های کشور ارائه شده و از نظر بازارکار در هر استان به متخصصان این رشته نیاز است. همانطور که پیش تر نیز اشاره کردیم 80 درصد از ظرفیت پذیرش این رشته ها به بومی های استان و 20 درصد به افراد غیر بومی آن استان تعلق می گیرد، اما در رشته های پرطرفدار نسبت پذیرش 60 به 40 تغییر می کند یعنی 60 درصد از افراد بومی استان و 40 درصد از غیر بومی ها پذیرش می گردد.

تمامی رشته های ارائه شده کنکور ۱۴۰۴ در دانشگاه فرهنگیان، رشته های ارائه شده در دوره شبانه و نیمه حضوری به صورت بومی استانی پذیرش می گردند. به این معنی که شانس قبولی داوطلبان همان استان بیشتر از دیگر استان های کشور است. لازم است داوطلبان این نکته را نیز در نظر داشته باشند.

با حذف زیر گروه ها از کنکور سراسری و نیز برگزاری این آزمون در دو نوبت اردیبهشت و تیر ماه تغییراتی در نمرات خام و اختصاصی کنکور قابل مشاهده می باشد

بعضی از رشته های دانشگاهی هستند که در استان بومی مورد نظر فرد ارائه نمی شوند، بنابراین داوطلب می تواند به دانشگاه استان مجاور که آن رشته را ارائه می کند، مراجعه کند. به این نوع از رشته ها، رشته های ناحیه ای گفته می شود. کشور ما به 9 ناحیه تقسیم شده و داخل هر ناحیه چند استانی که از نظر موقعیت مکانی در مجاورت هم هستند، وجود دارند. هر یک از این ناحیه ها تعدادی استان را در برمی گیرد که در ادامه استان های در برگیرنده ناحیه های کنکور را ذکر کردیم.

جدول دسته بندی نواحی بومی کشور

نواحی بومیاستان های تابعه

ناحیه یکالبرز، تهران، زنجان، سمنان، قزوین، قم و مرکزی

ناحیه دوآذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل 

ناحیه سه اصفهان، چهارمحال بختیاری و یزد

ناحیه چهارسیستان و بلوچستان و کرمان

ناحیه پنجبوشهر، فارس، کهگیلویه و بویر احمد و هرمزگان

ناحیه ششکردستان، کرمانشاه و همدان

ناحیه هفتایلام، خوزستان و لرستان

ناحیه هشتخراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی

ناحیه نه گلستان، گیلان و مازندران

لازم به ذکر است، بسیاری از رشته های ارائه شده در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۴ دارای موقعیت ناحیه ای هستند. دانشگاه های پیام نور و غیر انتفاعی از طریق گزینش ناحیه ای، دانشجو می پذیرند. لازم به ذکر است که تمامی گروه های ازمایشی ریاضی، تجربی، انسانی، هنر و زبان رشته های بومی ناحیه ای دارند.

رشته های بومی قطبی در کنکور ۱۴۰۴

از تجمیع چند ناحیه مجاور به هم قطب تشکیل می شود. تعدادی از رشته هستند که در برخی نواحی وجود نداشته، اما در چند ناحیه بومی مجاور وجود دارند، نحوه پذیرش این رشته ها به صورت بومی قطبی می باشد. در کشور ما از تجمیع نواحی در کنار هم 5 قطب به وجود می آید که به شرح زیر می باشند:

جدول دسته بندی قطب های بومی کشور 

قطب های بومیاستان های تابعه

قطب یکالبرز، تهران، زنجان، سمنان، قزوین، قم، مرکزی، گلستان، گیلان و مازندران

قطب دوخراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان و کرمان 

قطب سهآذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه و همدان

قطب چهاراصفهان، چهارمحال بختیاری، یزد، ایلام، خوزستان و لرستان

قطب پنجبوشهر، فارس، کهگیلویه و بویر احمد و هرمزگان

پذیرش در رشته های بومی قطبی مانند سایر رشته های بومی به صورت 60 به 40 انجام می شود مگر در لیست رشته های پر متقاضی! در واقع سازمان سنجش جهت کمک به داوطلبان در خصوص کاهش مشکلاتی مانند رفت و آمد و ... گزینه بومی پذیری را در اختیار این افراد قرار داد تا بتوانند بر حسب شرایط از میان رشته های بومی ارائه شده رشته مورد نظر خود را انتخاب نمایند.

بخون  👈🏻نظرم فقط برای استارتره اگر مخالفی ریپلای نزن حوصلت رو ندارم که با کاربری که حتی تاثیری توی زندگی واقعیم نمیزاره بحث کنم 😏 درخواست دوستی با احترام پذیرفته نمیشه✨ دوست عزیز وقتی نظری برات میزارم جواب بده یا حداقل لایک کن بفهمم خوندی یا نه ✨🌹                      

سرچ کردم حتی فیلمم دیدم ولی متوجه نمیشمخداااااا

من کپی پیست کردم برات 

بعد اینکه چه رشته ای میخوای بری؟