ابتدا برنجتون را پاک کنید و هر برنجی که کمی لک داره جدا کنید چون تو پخت بعد از باز شدن دانه برنج خیلی نشان داده میشود. سعی کنید از برنج ایرانی نیم دانه استفاده کنید .
شب قبل از پخت برنج را با اب خنک و بدون نمک و با مقداری گلاب بخیسانید. اب کمی روی برنج را بگیرد که با همان ابی که خیساندیم داخل دیگ بریزیم و برای قل آمدن مجددآب زمان زیادی نبرد.
عرق هل یا هل دم کرده یا اسانس هل . گلاب . شکر . زعفران دم کرده. کره و روغن جامد و خلال بادام درختی و دارچین نیاز میباشد.
دوسوم دیگ را از آب پر کرده و وقتی جوش آمد برنجی که خیس خورده بود را در آن میریزیم. توجه داشته باشید که اگر برنج نیم دانه نبود قبل از اینکه در دیگ بریزیم با کمک دستمان حسابی چنگ میزنیم تا کاملا خرد شود.
وقتی برنج را در دیگ ریختیم بلافاصله باید هم بزنیم تا ته نگیرد .
وقتی برنج کاملا پخت و قل های سنگین زد و به اصطلاح شله شد حالا نوبت ریختن شکر است. وقتی شکر میریزیم برنج آب می اندازد اما نگرا نباشید دوباره جذب برنج میشود