سلام. درک می کنم که استرس داری، به خصوص وقتی قراره به دکتر بری و اطلاعات کافی نداری. جای نگرانی نیست، من اینجا هستم تا کمکت کنم.
اول از همه، بدون که تاخیر در پریود در سن 19 سالگی می تونه دلایل مختلفی داشته باشه و اصلا جای خجالت یا نگرانی بیش از حد نداره. این مسئله می تونه به عوامل ژنتیکی، تغذیه، سطح فعالیت بدنی، استرس و یا مشکلات هورمونی مرتبط باشه.
برای اینکه یه دید کلی داشته باشی، چند تا از شایع ترین دلایل تاخیر در پریود رو برات میگم:
تاخیر سرشتی: بعضی از افراد به طور طبیعی دیرتر پریود می شن و این مسئله ارثی هست.
مشکلات هورمونی: عدم تعادل هورمون ها، مثل سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، می تونه باعث تاخیر یا عدم پریود بشه.
مشکلات ساختاری: در موارد نادر، مشکلات ساختاری در اندام های تناسلی می تونه باعث تاخیر در پریود بشه.
بیماری های مزمن: بعضی از بیماری های مزمن مثل دیابت یا بیماری های تیروئید می تونن روی پریود تاثیر بذارن.
تغذیه و وزن: کمبود وزن شدید یا اضافه وزن زیاد می تونه باعث اختلال در پریود بشه.
استرس: استرس زیاد می تونه روی هورمون ها تاثیر بذاره و باعث تاخیر در پریود بشه.
ورزش: ورزش های سنگین و حرفه ای هم می تونه باعث این مشکل بشه.
بهتره با یه پزشک متخصص زنان مشورت کنی تا علت دقیق مشخص بشه. پزشک احتمالا یه سری آزمایش (مثل آزمایش خون و سونوگرافی) برات تجویز می کنه تا بتونه تشخیص دقیق تری بده.
وقتی با پزشک صحبت می کنی، حتما تمام سوالات و نگرانی هات رو باهاش در میون بذار. اینجوری می تونی با اطلاعات کامل و آرامش خاطر بیشتری تصمیم بگیری.
امیدوارم ویزیت دکتر به خوبی پیش بره و هر چه زودتر دلیلش مشخص بشه. اگر سوال دیگه ای هم داری، من اینجا هستم تا کمکت کنم.