2777
2789

ولی هنوزم گاهی خواب میبینم امتحان دارم ! یا دانش آموزم یا دانشجوام کلا توی خواب همش درگیر درس و مدرسه و دانشگاهم!   با اینکه توی بیداری اصلا فکرشو نمیکنم خانه دارم بچه ۴ ساله دارم درگیر زندگی خودمم ولی نمیدونم چرا این کابوس تموم نمیشه..   همین دیشب خواب میدیدم زمان امتحانامه و منم خبر نداشتم و چندتاشو شرکت نکردم و هیچی درس نخوندم..!  واقعا چرا این استرس‌ بی مورد هی میاد سراغم!

یه تجربه بگم بهت. الان که دارم اینجا می نویسم کاملاً رایگان، ولی نمی دونم تا کی رایگان بمونه. من خودم و پسرم بدون هیچ هزینه ای یه نوبت ویزیت آنلاین کاملاً رایگان از متخصص گرفتیم و دقیق تمام مشکلات بدنمون رو برامون آنالیز کردن. من مشکل زانو و گردن درد داشتم که به کمر فشار آورده بود و پسرم هم پای ضربدری و قوزپشتی داشت که خدا رو شکر حل شد.

اگر خودتون یا اطرافیانتون در گیر دردهای بدنی یا ناهنجاری هستید تا دیر نشده نوبت ویزیت 100% رایگان و آنلاین از متخصص بگیرید.

منم اینجورم گاهی خواب میبینم به امتحان نرسیدمگاهی سرجلسم و خبرنداشتم امتحان دارم بلدنیستمجالبه توتما ...

فکرمیکنم زمانیکه محصل بودیم برای امتحانا خیلی به خودمون استرس وارد میکردیم و این یه گوشه از مغزمون حک شده

مادر من 50 سالشه و همچنان خواب میبینه امتحان داشته جا مونده یا خراب کرده😂😂😂

«    ویوا لا ویدا   »                                                                         « زنده باد زندگی»                                                              سر اخر چیزی که به حساب می اید تعداد سالهای زندگی شما نیست بلکه زندگی است که در ان سالها کرده اید  

کاملاً قابل درکه چیزی که توصیف کردی — خیلی‌ها تجربه‌شو دارن، حتی سال‌ها بعد از اینکه درس و دانشگاه تموم شده. خواب‌هایی مثل:

* فراموش کردن زمان امتحان

* آماده نبودن برای امتحان

* جا موندن از کلاس

* یا حتی ناتمام موندن یه درس

همه‌شون از **رایج‌ترین خواب‌های اضطرابی** هستن. مخصوصاً برای افرادی که در دوران مدرسه یا دانشگاه، **حساس، مسئولیت‌پذیر یا تحت فشار بوده‌ان**.

### چرا این خواب‌ها هنوز سراغت میان؟

چند دلیل روانشناختی ممکنه وجود داشته باشه:

1. **ذهن ناخودآگاه هنوز اون فشارها رو فراموش نکرده**

حتی اگه توی بیداری احساس نکنی، ذهن ناخودآگاه گاهی با نشونه‌هایی از زندگی روزمره (مثل استرس‌های مادری یا مسئولیت‌پذیری بالا) دوباره سراغ اون حسای قدیمی میره.

2. **احساس مسئولیت مداوم**

ممکنه به طور ناخودآگاه همیشه حس کنی باید "همه چیز رو درست انجام بدی" — چه در گذشته درسی، چه الان توی زندگی خانوادگی. این حس ممکنه در قالب همون خواب‌های امتحانی بروز پیدا کنه.

3. **نمادسازی ذهن در خواب**

در روان‌شناسی خواب، "امتحان دادن" نماد چالش، سنجش یا نگرانی از ارزیابی شدن در زندگیه. شاید ناخودآگاهت در حال سنجیدن خودت در نقش جدید زندگی (مثل مادر بودن یا همسر بودن) باشه.

---

### چی کار می‌تونی بکنی؟

* **با خودت مهربون باش**

به خودت یادآوری کن که اون دوران تموم شده. هر وقت از خواب بیدار شدی، به خودت بگو: "این فقط یه خواب بود. من الان دارم از پس زندگی‌م به خوبی برمیام."

* **تکنیک‌های کاهش اضطراب رو تمرین کن**

مثلاً قبل خواب چند نفس عمیق بکش، یا چند دقیقه مدیتیشن کن. حتی نوشتن افکار روزانه می‌تونه ذهنت رو آروم‌تر کنه.

* **اگه تکرار خواب‌ها اذیتت می‌کنه**

با یه مشاور صحبت کردن هم می‌تونه کمک کنه. گاهی فقط چند جلسه گفت‌وگو باعث میشه ذهن سبک‌تر شه.

---

این خواب‌ها نشونه ضعف نیستن — فقط نشون می‌دن ذهنمون هنوز گاهی به گذشته سر میزنه. خیلی از آدم‌های موفق و قوی هم این خواب‌ها رو دارن. تو تنها نیستی. 🌙💙

مامان دوتا گل پسر