من با این دستور 3 ساله بامیه درست میکنم و هرکی خورده گفته از شیرینی فروشی خیلی خوشمزه تره مقدار شهد و شکرش هم دست خودتونه
تصمیم گرفتم امشب به عنوان زکات این مهارتم به شما هم یاد بدم که 300 تومن پول بامیه ای که همش شهد و آب شکره ندید🤍
تمام فوت و فن هم براتون توضیح میدم
مواد لازم خمیر بامیه
1 لیوان آب
1 لیوان آرد قنادی یا آرد سفید
کره 50 گرم
تخم مرغ 3 عدد
3 قاشق شربت بار(دستورشو پایین میزارم)
وانیل یک قاشق چای خوری سر خالی
مواد شربت بار:
شکر 2 لیوان
آب 1 لیوان
هل 3 تا
گلاب 3 قاشق
زعفران دمکرده
گلوگز(اختیاریه، من که نمیزنم ولی شما اگه میخوای چند روز تو یخچال نگه دارید بامیه هارو گلوگز هم بزنید )
آبلیمو 2 قاشق
طرز تهیه شربت بار: شکر و آب و هل و زعفران و گلوکز رو توی قابلمه ریخته بزارید رو گاز تا شکر خودش حل شه، وقتی حل شد با قلم آغشته به آبلیمو دور قابلمه رو آبلیمو بزنید و کمی هم توی شربت بریزید
بزارید تا حدی بجوشه که غلیظ بشه یکم و از حالت آبکی در بیاد
حالا گلاب رو بریزید و از روی حرارت بردارید بزارید کنار
طرزتهیه بامیه
آب و 2 قاشق شربت بار و کره رو بزار رو گاز تا آب حباب حباب بشه
حالا همه آرد رو که الک کردی یهو بریز تو این مخلوط و هم بزن تا خمیری بشه
خمیر رو 10 دقیقه روی حرارت ملایم باز و بسته کن که آب اضافه اش تبخیر شه
حالا از روی گاز بردارید بزارید تا از داغی بیوفته
درحالی که خمیر هنوز گرمه (داغ نه! گرم) بریز تو کاسه گود و یه تخم مرغ بزن و مخلوط کن
حالا تخم مرغ دوم و وانیل و بزن بهش و باز هم بزن
تخم مرغ سوم رو هم اضافه کن و در حدی که خمیر یه دست بشه با همزن خوب همش بزن
یه قابلمه یا ماهیتابه گود بردار به عمق حداقل 1 سانت روغن سرخ کردنی بریز (میتونی از قابلمه سایز کوچیک استفاده کنی که روغن کم مصرف شه)
حالا ماسوره مخصوص بامیه رو بزار توی قیف و مواد رو به اندازه نصف قیف بریز توش و توی روغن سرد بامیه هارو بزن و با قیچی چرب قطع کن
وقتی کامل بامیه هارو چیدی گاز رو با شعله کم روشن کن و بزار بامیه ها پف کنن و یکم که خودشون رو گرفتن برشون گردون
تاوقتی کامل سرخ و ترد بشن شعله کم باشه که خوب داخلشون پوک بشه
وقتی سرخ شدن درشون بیار روغنشونو بگیر و بزار یکم سرد بشن (اگه زود برداری و نرم باشن شهد خیلی توشون میره و خوب نمیشه، صبر کن تا رنگش مثل بازاریا بشه و ترد بشه روشون) بعد بریز توی شربت بار ولرم تا شهد جذب شه، حدود 5 دقیقه برای یه بامیه با شهد متوسط عالیه بعد درشون بیار بریز توی یه سبد تا شهدش بره
نوش جان