سلام دوستان
این یه برش از مجله است،برای تمام دوستانی می ذارم که شاید اطلاعات کافی نداشته باشند.
خود من شش سال پیش یک بچه رو در 25هفتگی از دست دادم به دلیل همین زایمان زودرس.(البته نوزاد من طبیعی به دنیا اومد و داخل دستگاه گذاشته شد و بعد از یک ساعت زندگی رفت پیش فرشته ها.)
من اون موقع ،اطلاعات کمی داشتم،برای همین هم این رو فقط جهت اطلاع دوستان باردار،یا کسانی که قصد بارداری در آینده رو دارند میذارم.(لطفا بعدا کسی نگه این سایت بارداری هست و چرا خانم های باردار رو ترسوندی؟؟؟من اگه اطلاعات کافی داشتم اون موقع و بیشتر مراقب خودم و جنین بودم ،امسال باید برای کلاس اول ،توی دبستان ثبت نامش می کردم.اما حیف و صد حیف.)
نتیجه ی زایمان زود رس ، به دنیا آوردن زود رس نوزاد می باشد.مشکل اساسی این زایمان مراقبت از کودک است.و هنوز هم این مشکل بر طرف نشده است.به طور تقریبی 10تا15درصد همه ی تولد ها پیش ار موعد می باشد.بسته به درجه ی عدم رشد جنین،بچه های زود رس در معرض خطر ناتوانی و مرگ هستند.و نیاز به مراقبت های طولانی تر و گران تری دارند.زایمانی زود رس به حساب می آید که دارای شرایط زیر باشد:وزن جنین کمتر از 2500گرم باشد.سن جنین کمتر از 37هفته باشد.مادر انقباض های رحمی را تجربه کرده و دهانه ی رحم باز شده باشد.(نشانه های اصلی زایمان را داشته باشد)زایمان زود رس با حالت هایی چون گرفتگی ،سفت شدن معده،درد پشت،فشار در قسمت پایین کمر،لگن،شکم یا مفاصل دیگر همراه است.هر یک از این عوارض در ماه های آخر بارداری باید به پزشک مراجعه شود.تا هر چه سریعتر زایمان زود رس تشخیص داده شود.هر چه این بیماری سریعتر شناخته احتمال زایمان سالم بیشتر است.هنوز هم دلیل اصلی اغلب زایمان های زود رس را نمی دانیم،اما عواملی چون زایمان چند تایی،غیر عادی بودن ساختار رحم ،کم بودن مایع امنیتوتیک،زنان کم وزن،خونریزی پیش از زایمان،مختل شدن رشد درون رحم،مرگ جنین درون رحم،مسمومیت بارداری،برخی عفونت ها،و عدم مراقب پزشکی در این امر دخیل هستند.در برخی موارد زایمان زود رس عمدی است،یعنی به تشخیص پزشک سزارین انجام می شود ،مانند مواردی که جنین به خاطر پارگی غشا کیسه ی امنیتوتیک،عفونی شده است.حداقل دو دلیل اصلی و خوب برای جلوگیری از زایمان زود رس وجود دارد.اولین و اصلی ترین دلیل این است که به جنین اجازه داده می شود در طبیعی ترین محیط رشد کند.البته به شرط آن که این محیط شامل رحم،جفت،و ...به خوبی جنین را تغذیه و حمایت کنند.
دلیل دوم ایجاد زمان لازم این است که مادر بتواند هورمون های کورتیکواستروئید را به بدن جنین ترشح کند تا نوزاد هنگام به دنیا آمدن برای تنفس از آن استفاده کند.در زایمان زود رس،تزریق استروئید،24ساعت قبل صورت می گیرد.اگر زایمان را بتوان حداقل در این 24ساعت به تاخیر انداخت استروئید می تواند خطر بروز مشکل تنفسی در بچه های متولد شده در بین هفته های 28تا32زا کمتر کند.تاثیر این دارو تنها برای بیش از هفت روز بعد از معالجه است و پس از هفت روز تاثیر دارو کاهش یافته و دوباره باید معالجه صورت گیرد.با استفاده از مونیتور جنین می توان انقباض های رحم را زمانی که جنین در خطر است خیلی زود تشخیص داد و به نشانه های زایمان زود رس پی برد.اما به هر حال هیچ مدرک معتبری در دست نیست که نشان دهد درمان قطعی برای جلوگیری از زایمان زود رس وجود دارد.اگر نتوانستیم به هر شکلی زایمان زود رس را به تاخیر بیندازیم.حداقل باید کاری کرد که زایمان در یک مرکز پزشکی مجهز انجام شود تا در صورت مواجه شدن با مشکلات بتوان خطر را به حداقل رساند.
زایمان زود رس،پایان بارداری با فشار خون بالا:زایمان زود رس را می توان ختم بارداری زنان مبتلا به فشار خون بالا دانست و گفت،در این گونه مواقع تجویز می شود ،جنین در مرحله نارس یا 28هفته ای از شکم مادر بیرون آورده شود،چرا که در غیر این صورت جان مادر و جنین به خطر می افتد.
برای همه زایمان های خوب ،سالم ،بدون استرسی آرزو می کنم،امیدوارم هیچ کس تجربه ی تلخ مرا ،دوباره تجربه نکند.
ز