من خودم حدس میزنم اینها اغلب نمیدونن که با آفات چی کارکنند. خودم هم یک سرچ زدم تو همین نی نی سایت و دیدم که راهکارهایی که دوستان میدن اغلب یا تبلیغ خود حشره کش بخصوص هست و یا راه بخصوصی کسی نداشته که پیشنهاد بده.
خود من میدونم که راهکاری که به کشاورزا میدن مثلا اینه که یک ماه قبل از سم پاشی به مثلا زنبورداران خبر بدین که زنبورهاشون نیان تا با گلها و میوه های سمی شماها بمیرن. این راه محدوده خب. یکیش اینه که ماها تو مزرعه که زندگی نمیکنیم یک سه هکتاری باشه. یک باغچه ای کنار همسایه داریم.
یک راه دیگه که مبارزه با آفاته میدونم اینه که فیزیکی باهاشون مبارزه کنیم. مثلا رو تنه درخت از این رنگهای مخصوص بزنیم که پشه و سوسک نره لارو بذاره کلا. یا خود علف رو که کنه و شته جمع میکنه حذف کنیم. یا مثلا آب اگه جمع شده رو برای اون فکری کنیم. کلا راه فیزیکی خیلی بهتر جواب میده، ولی همه این رو نمیدونن، مخصوصا نسل جوان.
این همه سال ایرانی ها نسل اندر نسل کشاورز بوده اند و کجا این آفتکش ها در این حد وسیع در دسترسشون بوده. آیا از قحطی ناشی از مثلا ملخ ها مرده اند؟
این رو من شنیده ام که یک دوره تو چین گفتن هرچی گنجشک هست بکشید تا مزارع رونق بگیره. اونها گنجشک ها رو کشتن و نتیجه ازدیاد ملخ شد. یک همچین ماجراهایی ما تو ایران نداشتیم. من الآن دارم تو این همسایه های جوان و بساز بفروش و متمول میبینم که این حشره کش ها بشدت داره استفاده میشه.