2777
2789
عنوان

این یه تاپیک معرفی کتاب نیست!📚🚫

603 بازدید | 2 پست

🔐تاپیک قفل شده🔐 برای پست‌ گذاشتن در این تاپیک تلاش نکنید.

📚قبلا زیاد تاپیک معرفی_کتاب#   زدم. بعضیاشون رو نگه داشتم و بعضیاشون رو بعد مدتی حذف کردم. همیشه سعی کردم کاری کنم که به خوندن کتابایی که ازشون لذت بردم ترغیب بشید. ولی توی تعطیلات و این فرصت استراحت و بیکاری فکر کردم یه تاپیک درباره کتاب، با محوریت منصرف کردن از خوندن هم چیز خوبی از آب درمیاد.😄

🟧خیلی از کتابا تاریخ انقضا دارن. انگار بر اساس اقتضائات زمانه یا سن و سال افراد محبوب یا منفور میشن. مثلا خودم وقتی نوجوون بودم عاشق آثار جین آستین بودم. هنوزم فکر می‌کنم اونا بهترین داستان‌های عاشقانه‌ای بودن که خوندم.💞 ولی الان دیگه علاقه‌ای به داستان‌های عاشقانه ندارم و به اندازه قبل از خوندن اون داستان‌ها لذت نمی‌برم.

🟪نکاتی که باید درباره یادداشتی که در ادامه می‌نویسم بدونید:

🔖این یادداشت درباره کتاب‌هایی که قبلا می‌پسندیدم و الان نمی‌پسندم، نیست! درباره کتاب‌هاییه که از همون ابتدا نپسندیدم و از زمانی که براشون صرف کردم پشیمونم.

🔖این یادداشت فقط حاوی نظرات شخصی من نیست. من این یادداشت رو با نظرخواهی از افراد آگاه و کتابخوان و مطالعه نقدها و کامنت‌های خوانندگان درباره کتاب‌ها نوشتم. یعنی کتاب‌هایی رو در این مطلب جا دادم که خیلی‌های دیگه هم به دلایل منطقی دوستشون نداشتن.

🔖قراره از لابلای این سطرها یه نتیجه اخلاقی هم دربیاد.😄 اونم اینه که اگه یه کتابی معروف و پرطرفداره، نویسنده خفنی داره، پرفروشه یا حتی تحسین‌شده‌ست به این معنا نیست که ارزش خوندن داره یا حتما دوستش خواهید داشت.

🟩لیست کتاب‌هایی که توصیه به نخوندنشون می‌کنم:

📌باشگاه پنج صبحی‌ها؛ اثر رابین شارما

📎این کتاب یه داستان انگیزشی بود‌‌. بنابراین از دو جهت قابل بررسیه. هم از نظر کیفیت داستان و هم از نظر صحت و کارآمدی مطالب.

⚪نقد داستان: اگه بحث انگیزشی و لایف‌ استایل رو در نظر نگیریم و فقط به چشم یک داستان بهش نگاه کنیم، این کتاب یه داستان کاملا ضعیف و شکست‌خورده محسوب میشه.

داستان روان هست اما کشش نداره. تعلیق، هیجان، گره‌افکنی و گره‌گشایی توش دیده نمیشه. پرداخت شخصیت‌ها ضعیفه و انگار بی‌هدف دارن تو کل کتاب برای خودشون وول می‌خورن. 

⚫نقد مطالب غیرداستانی: این کتاب ادعا کرده که زندگی مارو برای همیشه متحول خواهد کرد! اگه این یه کتاب معمولی بود این همه بهش سخت نمی‌گرفتم اما وقتی چنین ادعای عظیمی مطرح میشه منم بهش کلان نگاه می‌کنم.

نویسنده به شدت به شبه‌علم تکیه داره و حرف‌های عجیبی رو به نام علم به خورد مخاطب میده بدون اینکه ارجاعی به تحقیقات یا منابع علمی بده. حتی گاهی حرف‌های نویسنده دقیقا متضاد با نتایج تحقیقات معتبر بوده!

نویسنده این کتاب مشخصا خودش هیچ فکر جدیدی نداشته و مدام در حال نشخوار کردن ایده‌های کتاب‌های انگیزشی دیگه بوده.

واقعا حیرت‌انگیز_و البته نگران‌کننده‌ست_که این کتاب در ایران به چنین موفقیت عظیمی رسیده که تا حالا بیشتر از ۴۰ بار تجدید چاپ شده!

📌ناطور دشت؛ اثر جی.دی سالینجر

📊جزو پرفروش‌ترین کتاب‌های تاریخ با بیش از ۶۵ میلیون نسخه فروش

📎من دقیقا به اعتبار همین جایگاه خارق‌العاده‌اش در نمودار فروش به خوندنش مایل شدم. اما از نظر من محتوای این کتاب در رده ضعیف‌ترین کتاب‌ها می‌گنجید. روایت درباره یه پسر در سنین بلوغه که طبعا با رفتارهای احمقانه و تعارضات روانشناسی همراهه. این کتاب کشش و تعلیق در خودش نداشت و پایان‌بندیش ضعیف و بدون نتیجه خاصی بود. شاید سبکش موردپسند بعضی کتاب‌خوان‌ها باشه ولی لیاقت جایگاهش در تاریخ ادبیات جهان رو نداشت.

ادامه در پست‌‌های بعدی👇🏻⁩ یادداشت از قبل تایپ شده و آماده‌ست.

https://t.me/zhaazh_khaa  کانال تلگرامم⁦✍🏻⁩ «مرد را انسان معنی می‌کنند و زن را مونث؛ و هرگاه زنی مثل انسان‌ها رفتار کند، می‌گویند از مذکر تقلید کرده است.» سیمون دوبووار♀️=♂️پاترهد🧙🏻فدایی قلم به دست یعقوب لیث صفاری، حکیم ابوالقاسم فردوسی، علامه دهخدا و دکتر معین📝«بزار» نه و «بذار» (عکسا رو میگم)❌ مرگ ‌بر هکسره🤬 حمایت از راجع‌به_نه راجب_✌🏻

📌عقاید یک دلقک؛ اثر هاینریش بل

🎖️برنده جایزه نوبل ۱۹۷۲

📎این کتاب رو به اعتبار نام آشنا و پرتکرار و جایزه ارزشمندی که برنده شده خریدم و خوندم. حقیقتا تا این لحظه از زندگیم یک نفر رو هم ملاقات نکردم که این کتاب رو خونده باشه و پسندیده باشه! 

ماجرا درباره یه دلقکه که معشوقه‌اش ولش کرده و رفته. کل موضوع کتاب هم همینه: آه و ناله از بی‌وفایی معشوق و مرور خاطرات بی‌پایان و تباهی و تباهی و تباهی!😶 و یه نکته دیگه که به نظرم اومد (و البته ممکنه برداشت اشتباه کرده باشم) اینه که بعضی جاها محتوای کتاب ضد کاتولیک‌ها و توهین‌کننده به اوناست. پیغام‌های ایدئولوژیکی که نویسنده قصد بیانشون رو داره هم ناقص‌الخلقه و ناپخته هستن.

🔖به قول یکی از دوستان تنها چیزی که از این کتاب یاد میگیری اینه که «کنیاک» رو گرم میخورن!🤪

📌راز؛ اثر راندا برن

و همچنین

📌چهار اثر فلورانس اسکاول شین

📎دوتا کتاب خیلی خیلی_متاسفانه_محبوب و معروف در ایران.

غالب کسانی که طرفدار این کتاب‌ها هستن یکسری آدم ناآگاه با توهم دانایی هستن که گمان میکنن هرچی توی این کتابا نوشته شده وحی مُنزله!

دقیقا مشکلم با این کتابا همینه. این کتابا فقط جزو «حال خوب‌کن‌های شعارگونه» هستن و در واقعیت چیزی به شما اضافه نمی‌کنن. ظاهر روانشناختی و نظریات علمی رو دارن بدون اینکه پایه در علم داشته باشن. اما چون باعث میشن حال خوبی داشته باشید فکر می‌کنید مفید هستن. این کتاب‌ها بین شما و دنیای واقعی دیوار میکشن و با تکرار حرفای کلیشه‌ای و ارجاع دادن به مطالب و وقایع تکرارناپذیر و غیرقابل آزمایش فقط به درد فرهیخته‌نمایی توی فضای مجازی میخورن.

📌قهوه سرد آقای نویسنده؛ اثر روزبه معین

📎این کتاب ماه‌های متمادی در بالای لیست فروش آثار ایرانی قرار داشت، مدت‌ها سر زبان‌ها بود، از همه طرف با هجوم دوستانی که بهم التماس میکردن این کتابو بخونم مواجه می‌شدم و تا اونجایی که میدونم تا امروز بیشتر از ۸۰ بار تجدید چاپ شده.😳

اینجوری بگم که من در این کتاب با نویسنده‌ای بااستعداد مواجه شدم که ذهنی فقیر داره! صفحات ابتدایی کتاب بسیار جذاب و پرکشش بود و می‌تونست آغاز یکی از بهترین رمان‌های ایرانی باشه! ولی هرچی جلوتر رفت بیشتر و بیشتر پر از مفاهیم تکراری و کلیشه‌ای شد که معمولا تو سریالای درام صدا و سیما دیده میشه! آقای معین خوب لفاظی می‌کنه اما در زیر این کاغذ کادوی پر زرق و برق کلمات ابدا ارمغان جدیدی برای ارائه نداره. نویسنده چنین اثری که هیچ پیام فلسفی یا اخلاقی نداره و‌ صرفا یه داستانه باید ایده جدیدی برای روایت کردن داشته باشه نه اینکه فقط گلچینی از تمام کلیشه‌های ادبی و هنری تاریخ بشریت رو ارائه بده!

https://t.me/zhaazh_khaa  کانال تلگرامم⁦✍🏻⁩ «مرد را انسان معنی می‌کنند و زن را مونث؛ و هرگاه زنی مثل انسان‌ها رفتار کند، می‌گویند از مذکر تقلید کرده است.» سیمون دوبووار♀️=♂️پاترهد🧙🏻فدایی قلم به دست یعقوب لیث صفاری، حکیم ابوالقاسم فردوسی، علامه دهخدا و دکتر معین📝«بزار» نه و «بذار» (عکسا رو میگم)❌ مرگ ‌بر هکسره🤬 حمایت از راجع‌به_نه راجب_✌🏻

📌لولیتا؛ اثر ولادیمیر ناباکوف

📊جزو پرفروش‌ترین کتاب‌های تاریخ با بیش از ۵۰ میلیون نسخه فروش

دارای رتبه چهارم در لیست بهترین رمان‌های انگلیسی زبان کتابخانه مدرن

📎قبل از هرچیز بگم نقد من به نحوه شخصیت‌پردازی و صحنه‌پردازی‌های کتابه. موضوع جنجالی و تکان‌دهنده کتاب خودش جای بحث زیادی داره که در این یادداشت نمی‌گنجه.

این کتاب سراسر انرژی منفی و حس بد بود. موقع خوندنش احساس خفگی بهم دست میداد. انگار تو یه اتاقک بتنی بدون پنجره و تاریک و نمناک گیر کرده بودم!🤕 سیر وقایع کتاب مبهم بود. شخصیت‌ها ناقص و شکسته بودن و نمیشد باهاشون ارتباط برقرار کرد و توصیفات کتاب اونقدر کم بود که نمیتونست آدم رو در اون فضا قرار بده و وادار به همراهی و همدلی کنه. البته اینا ممکنه به خاطر سبک نگارش انتخابی نویسنده باشه که استفاده از «راوی غیرقابل اعتماد» بود. (اگه با این اصطلاح ادبی آشنا نیستید تو ویکی‌پدیا سرچ کنید. یه سری توضیحات داده.) به‌طور کلی از این کتاب توقعاتی داشتم که برآورده نشدن.

📌دختر کشیش؛ اثر جورج اورول

📎اورول از اون نویسنده‌هاست که به هیچ وجه نمیتونم باهاش دوست باشم. بیشتر شهرت اورول در ایران به خاطر کتاب «قلعه حیوانات» و «۱۹۸۴» هست که البته منکرش نمیشم که اندیشه‌های عمیقی رو به خواننده منتقل می‌کنه اما متاسفانه قادر به ارتباط برقرار کردن با نوشته‌های این نویسنده نیستم و این کتاب هم یکی از کارهای سطح پایینش محسوب می‌شد.

اگه بخوام «دختر کشیش» رو توصیف کنم میگم: یه علامت سوال بزرگ❓

نویسنده گره‌هایی تو داستان میندازه که انگار خودش هم بلد نیست بازش کنه! میتونم اینجور تصور کنم که اورول اندیشه‌های انتقادی زیاد (و البته از حق نگذریم مهمی) تو ذهنش داشته و بهترین راهی که برای بیان اونا به ذهنش رسیده یه سیر داستانی نصفه نیمه بوده.

🔖نقاط ضعف این داستان رو خلاصه میگم: عدم کشش و آهسته بودن روند داستان، شخصیت‌پردازی ضعیف، مبهم بودن و عدم شفافیت وقایع داستان، استفاده از تکنیک‌های متنوع نگارش که در عین حال که می‌تونه نکته مثبتی باشه نکته منفی هم بود. چون تا آدم میومد با متن انس بگیره و ارتباط برقرار کنه سبکش عوض میشد و جا افتادن سبک جدید برای خواننده سخت بود.

📌خاطرات سفیر؛ اثر نیلوفر شادمهری

📎این کتاب بین طرفداران نظریه «ما خوبیم، کل دنیا بد!» بسیار پرطرفداره.😬 موضوع کتاب خاطرات یک خانوم مذهبی ایرانیه که برای تحصیل به فرانسه رفته و با چالش‌ها و عجایب فرهنگی مواجه میشه که بیا و ببین!

این کتاب در ژانر خاطره‌نویسی بود که طبیعتاً باید ماجراهایی رو روایت کنه که واقعا برای نویسنده پیش اومده. اما به‌نظر میومد نویسنده در اکثر بخش‌ها داستان‌سرایی کرده و وقایعی رو شرح داده که اصلا اتفاق نیفتادن. مسائلی هم که میشه گفت واقعا اتفاق افتادن انگار تحریف شدن یا ناقص بازگو شدن. یا شاید هم نویسنده برداشت اشتباهی از اونا داشته. جبهه‌گیری و طرز فکر جهت‌دار نویسنده کاملا مشهوده و به نظر میرسه خیلی جاها اغراق زیادی کرده. از نظر من این کتاب مغرضانه و سفارشی نوشته شده بود.❌

یه تجربه بگم بهت. الان که دارم اینجا می نویسم کاملاً رایگان، ولی نمی دونم تا کی رایگان بمونه. من خودم و پسرم بدون هیچ هزینه ای یه نوبت ویزیت آنلاین کاملاً رایگان از متخصص گرفتیم و دقیق تمام مشکلات بدنمون رو برامون آنالیز کردن. من مشکل زانو و گردن درد داشتم که به کمر فشار آورده بود و پسرم هم پای ضربدری و قوزپشتی داشت که خدا رو شکر حل شد.

اگر خودتون یا اطرافیانتون در گیر دردهای بدنی یا ناهنجاری هستید تا دیر نشده نوبت ویزیت 100% رایگان و آنلاین از متخصص بگیرید.