🔐تاپیک قفل شده🔐 برای پست گذاشتن در این تاپیک تلاش نکنید.
📚قبلا زیاد تاپیک معرفی_کتاب# زدم. بعضیاشون رو نگه داشتم و بعضیاشون رو بعد مدتی حذف کردم. همیشه سعی کردم کاری کنم که به خوندن کتابایی که ازشون لذت بردم ترغیب بشید. ولی توی تعطیلات و این فرصت استراحت و بیکاری فکر کردم یه تاپیک درباره کتاب، با محوریت منصرف کردن از خوندن هم چیز خوبی از آب درمیاد.😄
🟧خیلی از کتابا تاریخ انقضا دارن. انگار بر اساس اقتضائات زمانه یا سن و سال افراد محبوب یا منفور میشن. مثلا خودم وقتی نوجوون بودم عاشق آثار جین آستین بودم. هنوزم فکر میکنم اونا بهترین داستانهای عاشقانهای بودن که خوندم.💞 ولی الان دیگه علاقهای به داستانهای عاشقانه ندارم و به اندازه قبل از خوندن اون داستانها لذت نمیبرم.
🟪نکاتی که باید درباره یادداشتی که در ادامه مینویسم بدونید:
🔖این یادداشت درباره کتابهایی که قبلا میپسندیدم و الان نمیپسندم، نیست! درباره کتابهاییه که از همون ابتدا نپسندیدم و از زمانی که براشون صرف کردم پشیمونم.
🔖این یادداشت فقط حاوی نظرات شخصی من نیست. من این یادداشت رو با نظرخواهی از افراد آگاه و کتابخوان و مطالعه نقدها و کامنتهای خوانندگان درباره کتابها نوشتم. یعنی کتابهایی رو در این مطلب جا دادم که خیلیهای دیگه هم به دلایل منطقی دوستشون نداشتن.
🔖قراره از لابلای این سطرها یه نتیجه اخلاقی هم دربیاد.😄 اونم اینه که اگه یه کتابی معروف و پرطرفداره، نویسنده خفنی داره، پرفروشه یا حتی تحسینشدهست به این معنا نیست که ارزش خوندن داره یا حتما دوستش خواهید داشت.
🟩لیست کتابهایی که توصیه به نخوندنشون میکنم:
📌باشگاه پنج صبحیها؛ اثر رابین شارما
📎این کتاب یه داستان انگیزشی بود. بنابراین از دو جهت قابل بررسیه. هم از نظر کیفیت داستان و هم از نظر صحت و کارآمدی مطالب.
⚪نقد داستان: اگه بحث انگیزشی و لایف استایل رو در نظر نگیریم و فقط به چشم یک داستان بهش نگاه کنیم، این کتاب یه داستان کاملا ضعیف و شکستخورده محسوب میشه.
داستان روان هست اما کشش نداره. تعلیق، هیجان، گرهافکنی و گرهگشایی توش دیده نمیشه. پرداخت شخصیتها ضعیفه و انگار بیهدف دارن تو کل کتاب برای خودشون وول میخورن.
⚫نقد مطالب غیرداستانی: این کتاب ادعا کرده که زندگی مارو برای همیشه متحول خواهد کرد! اگه این یه کتاب معمولی بود این همه بهش سخت نمیگرفتم اما وقتی چنین ادعای عظیمی مطرح میشه منم بهش کلان نگاه میکنم.
نویسنده به شدت به شبهعلم تکیه داره و حرفهای عجیبی رو به نام علم به خورد مخاطب میده بدون اینکه ارجاعی به تحقیقات یا منابع علمی بده. حتی گاهی حرفهای نویسنده دقیقا متضاد با نتایج تحقیقات معتبر بوده!
نویسنده این کتاب مشخصا خودش هیچ فکر جدیدی نداشته و مدام در حال نشخوار کردن ایدههای کتابهای انگیزشی دیگه بوده.
واقعا حیرتانگیز_و البته نگرانکنندهست_که این کتاب در ایران به چنین موفقیت عظیمی رسیده که تا حالا بیشتر از ۴۰ بار تجدید چاپ شده!
📌ناطور دشت؛ اثر جی.دی سالینجر
📊جزو پرفروشترین کتابهای تاریخ با بیش از ۶۵ میلیون نسخه فروش
📎من دقیقا به اعتبار همین جایگاه خارقالعادهاش در نمودار فروش به خوندنش مایل شدم. اما از نظر من محتوای این کتاب در رده ضعیفترین کتابها میگنجید. روایت درباره یه پسر در سنین بلوغه که طبعا با رفتارهای احمقانه و تعارضات روانشناسی همراهه. این کتاب کشش و تعلیق در خودش نداشت و پایانبندیش ضعیف و بدون نتیجه خاصی بود. شاید سبکش موردپسند بعضی کتابخوانها باشه ولی لیاقت جایگاهش در تاریخ ادبیات جهان رو نداشت.
ادامه در پستهای بعدی👇🏻 یادداشت از قبل تایپ شده و آمادهست.