2777
2789
عنوان

کاری که دوستم باهام کرد

102 بازدید | 7 پست

بچه ها دوست من داده بود کار پایان نامه اش رو به دفتر فتی دانشکده بعد اون ازش ٧٠٠ت پول گرفته بود و حتی یه ویراستاری هم نکرده بود

کار هم ٣روز دستش بود

بعد به من نشؤن داد گفتم که تو هیچ ویراستاری ای نکردی نه فونتت درسته نه نیم فاصله داری

کلا کارش صفره صفره صفر بود

به من پشت تلفن گفت که هرچی بگی بهت میدم تو کار منو درست کن

منگ حدودا ده يازده ساعت تمام وقت نشستم پای کار و زود  تحویل دادم

عالی شد

بعد به من ٣٠٠ داده

بهش گفتم کاری که من کردم یک ميليون میشه  

اما نداد و هیچی نگفت

برام توی روز دفاع یه دسته گل آورده که حدودا ٢٠٠ ٣٠٠ت میشه

حالا من میخوام براش یه سبد گل گرون بگیرم و بعد از دفاع ٣٠٠ تومن رو بگذارم توی پاکت و پس بدم

کارم اشتباهه؟

از من میشنوی هیچ وقت با آشنا و دوست و فامیل معامله نکن و ازشون چیزی نخرو بهشون اصرار نکن چیزی ازت بخرن!

از غریبه خریدکن ولی از آشنا نخر. چون میدونه چونه میزنی باهاش و به خاطر آشنابودن ازش تخفیف حسابی میخوای به خاطر همین قیمتو چندبرابر واقعیش بهت میگه و بعد یه تخفیف بزرگ بهت میده تا بشه اندازه قیمت واقعی جنس و تو خوشحااااال ازینکه چه تخفیفی بهم داد نمیدونی که قیمت واقعیش همینه. شانس بیاری گرونتربهت نچپونه. این رازو یکی از افراد خونواده که مغازه داره لوداد که با مشتریای فامیل و آشنا این کارو میکنه. حالا این مثال بود بهت گفتم. چیزی کا میخوام بهت برسونم اینه که هیچ وقت برای هرمسئله ای که توش پول هست با آشنا معامله نکن 

بچه ها بعد مدت ها جاریمو دیدم، انقدررررر لاغر شده بود که اولش نشناختمش!
پرسیدم چیکار کرده که هم هرچیزی دوست داره میخوره هم این قدر لاغر شده اونم گفت از اپلیکیشن زیره رژیم فستینگ گرفته منم زیره رو نصب کردم دیدم تخفیف دارن فورا رژیممو شروع کردم اگه تو هم می‌خوای شروع کن.

خب دوستانه براش ی کاری کردی دیگ  چون از قبل ۷۰۰ پولش رفته بود شاید نداشته هرچند زحمت زیادی کشی ...

خودش گفته بود هرچی یشه میدم

میخوام بگم خودتو به دفاع رسوندی ولی حق نداری از وردی که من برات درست کردم استفاده کنی بیا پولت

از من میشنوی هیچ وقت با آشنا و دوست و فامیل معامله نکن و ازشون چیزی نخرو بهشون اصرار نکن چیزی ازت بخ ...

واقعا درست میگی

اگر دفتر فتی بهش گفته بود یک تومن سریع میزد به حساب

حالا هم میخوام بگم ورد رو استفاده نکنه یا خودش درست کنه یا میخواد بده بیرون

بهش میگم انگار پول رو بدی غریبه برات انجام بده هرچند ام هیچکاری نکنه ولی انگار راضی تری

اون چون کارش پیشت گیربود بهت گفت هرچی بشه بهت میدم. البته وقتی کسی میگه هرچقدر بشه بهت میدم باید سرحرفش بمونه و برای حرف خودش احترام قایل باشه مخصوصا وقتی به یه دوست این حرفو میزنه.همین دوستاوفامیلها پای مسایل مالی که میاد بیشترین حق خوری رو نسبت به هم میکنن. به خاطر همین بود که بهت گفتم برای دوست و آشنا کاری که درمقابلش پول باشه انجام نده و خودتم برای خربد و کارای خدماتی سراغ آشنا نرو چون تادلت بخواد دیدم سرهمین چیزا بین دونفر شکرآب شده و ازهم دلخور شدن. 

واقعا درست میگی اگر دفتر فتی بهش گفته بود یک تومن سریع میزد به حساب حالا هم میخوام بگم ورد رو استف ...

شما باید همون موقع کاررو بررسی میکردی و تخمین میزدی چقد میشه هزینه اش (مثلا میتونستی ازونایی که تو کار پایان نامه نویسی هستن بپرسی برای همچین کاری چقد وقت و انرژی میبره و چقد درقبالش هزینه میگیرین و توهم به دوستت میگفتی قیمت میشه مثلا 1 تومن. بعد همیشه برا همچین کارایی اول نصفشو ازشون بیعانه میگیری بعد که کارتموم شد پولتو کامل میگیری. باید همون اول شرط میزاشتی باهاش که یه تومن میگیری و یه مقدارشو جلوتر مبگرفتی. ماایرانیا باید یادبگیریم که موقع معامله و خدمات هیچ فرقی بین غریبه و آشنا قایل نباشیم به قول معروف حساب حسابه کاکا برادر.