چند بار در روز در کمین افکار منفی گیر میکنید؟
«من بهاندازه کافی خوب نیستم. »
«همسرم من را دوست ندارد. »
«از ظاهرم بدم میآید. »
«نگران این هستم که نتوانم مخارجم را پرداخت کنم. »
«دخترم به من احترام نمیگذارد»
«من احمق هستم. »
«توانایی انجام این کار را ندارم. »
اگر شما نیز همچون سایر مردم افکاری شبیه این دارید، باید بگویم که احتمالاً هر روز چندین بار در این دامها میافتید. باوجوداین افکار منفی که عامل همه آنها در ذهن ماست، خوشحالی بسیار سخت خواهد بود. ذهن که گفتار و رفتار را تشکیل میدهد، همیشه روشن است. به گفته دانشمندان، ما روزانه ۶۰۰۰۰ فکر مختلف را از سر میگذرانیم و ۹۵ درصد این افکار مشابه اندیشههای روزهای قبلی هستند. اینگونه ذهن شما مثل ضبطصوتی است که یک نوار را پیدرپی پخش میکند.بااینحال هنوز بهجای ترسناک این آمار نرسیدهایم. برای هر فرد عادی، اندیشههای منفی، حدود هشتاد درصد از مشغولی ذهن را شامل میشوند. این یعنی هر فرد در روز در حدود ۴۵۰۰۰ افکار منفی مشابه مثالهای بالا در ذهن خود دارد. دکتر دانیل آمین، روانپزشک و متخصص تصویربردار مغزی، این افکار خودکارِ منفی را بهاختصار «اخم» نامیده است. جای تعجبی ندارد وقتی که ذهن ما در میان «اخمها» شناور شده است، احساس خوبی به ما دست ندهد. محققان موسسه بهداشت ملی، میزان فشارخون و الگوی فعالیت مغزی را مطالعه کردهاند و دریافتند که افکار منفی باعث تحریک ناحیهی افسردگی و اضطراب در مغز میشوند و از سوی دیگر افکار آرام و مثبت، مغز را آرام میکنند. افکار منفی مانند یک سم در سیستم فیزیولوژیکی عمل میکنند و افکار مثبت مثل دارو.
برگرفته از کتاب
بدون دلیل خوشحال باش|مارسی شیموف🍀