2777
2789

سلام.🌺

آیدا الهی رو میشناسید؟❓ 

بذارید ماجراش رو بگم:📖

یک دختر جوون که تو اتوبوس بود که اتوبوس تصادف کرد و این دختر اسیب دید.🚎 

بردنش بیمارستان. گفتند گردنش در رفته و باید وزنه ببندند به گردنش تا جا بیفته. 🏥

ولی وزنه ای رو بستند به گردنش که به پا میبندند. وزنه ای که به پا میبندند سنگین تره.😲 

آیدا گردنش خیلی درد میکرد. ولی هر چی میگفت درد داره، پرستارها و دکترها توجه نکردند. تا این که آیدا رفت تو کما.😱 

فهمیدند آیدا قطع نخاع شده. بستن وزنه پا به گردن خطای پزشکی  بود.😭😭

اون زمان هم که آیدا درد میکشید زیر اون وزنه، به خاطر این بوده که نخاع تحت فشار بوده. 🥺

آیدا تو کما که بود، یک لوله برای تنفسش گذاشته بودند. کما بودن آیدا طولانی شد و باید اون لوله رو در میاوردند و لوله دیگه ای میذاشتند. ولی این کار رو نکردند. یک خطای پزشکی دیگه. 😵

آیدا وقتی به هوش اومد، دچار مشکلی شده بود که نمیتونست دیگه خودش نفس بکشه و همین باعث شد برای تنفس به لوله ای در گردن و دستگاه وابسته باشه.😭😭

آیدا بعد از جلسات فیزیوتراپی تونست بشینه روی صندلی چرخدار و یک دستش رو کمی بالا و پایین کنه. در حالی که از گردن به پایین فلجه.✋ 

آیدا به کمک وسیله ای که دکترش براش تجویز کرده، حالا میتونه با یک لپ تاپ تایپ کنه. 👩‍💻

آیدا از تجربیات خودش به عنوان یک بیمار ضایعه نخاعی مینویسه. در مورد ضایعه نخاعی تحقیق میکنه و مینویسه. در وبلاگش و در صفحه اش در شبکه اجتماعی.📱

نوشته های آیدا چنان خوب و مفید اند، که حتی پرستارها ازشون استفاده میکنند. ✅

آیدا با وجود این که خودش از گردن به پائین فلجه، با وجود این که برای تنفس به لوله ای در گردن و دستگاه وابسته هست، با وجود درد های نوروپاراتیک که هر چند وقت میان سراغش و آزارش میدند، سعی میکنه به بیماران ضایعه نخاعی دیگه کمک کنه. 😇

🔴درد های نوروپاراتیک: در بیمارانی که از کمر به پایین قطع نخاع شدند، به صورت درد شدید و در بیمارانی که از گردن به پایین قطع نخاع شدند، به صورت سوزش شدید هست، که مدتی بعد از قطع نخاع شدن شروع میشه و در اثر قطع شدن ارتباط سلول های عصبی با مغز به وجود میاد.🧠 معمولا بیماران ضایعه نخاعی رو جراحی میکنند تا فشار از روی نخاع اسیب دیده برداشته بشه و درد های نوروپاراتیک دیگه رخ ندند. اما آیدا پیش هر دکتری که رفته بهش گفتند نخاع تحت فشار نیست و جراحی نکردند. در حالی که آیدا سال هاست دردهای نوروپاراتیک داره.😖 آیدا خودش گفته دردهای نوروپاراتیکش جوری اند که انگار دستتون رو ببرید بالای اتش اجاق گاز، تا جایی دست رو نزدیک اتش کنید که دیگه نتونید تحمل کنید و دست رو به ناچار عقب بکشید. اون حالت رو آیدا داره، با این تفاوت که نمیتونه مثل شما دستش رو عقب بکشه و باید همون سوزش شدید رو در تمام بدنش از گردن به پایین تحمل کنه.😭😭 دردهای نوروپاراتیک، هرچند وقت میان سراغ آیدا.😫

پدر و مادر آیدا خیلی به آیدا میرسیدند و کمکش میکردند و بهش محبت میکردند. ولی پدر آیدا سه سال پیش فوت کرد و مادر آیدا هم دو ماه پیش فوت کرد.👨👩

میتونید خودتون تو اینترنت سرچ کنید آیدا الهی، تا اطلاعات بیشتری در مورد این دختر مبارز به دست بیارید.💻

همه اطلاعاتی که در این تاپیک نوشتم رو هم از نوشته های خود آیدا الهی خوندم.✔️

اگه نوشته های آیدا رو بخونید، میبینید که آیدا خیلی شاد و با روحیه و با انگیزه و امیدواره و به دیگران و حتی ادم های سالم هم روحیه میده.😊 

آیدا درسش رو با وجود مشکلات جسمی که براش پیش اومده، ادامه داد و بعد از اتمام تحصیلات دانشگاهی، الان یک مترجم هست و کتاب ترجمه میکنه.📚

عکس آیدا الهی👇

خدایا هرکس هرچیزی برای من خواست اول همون چیزو به خودش بده🤲🏻 من از همونام که نه مذهبیا قبولشون دارن نه غیرمذهبیا ترکیبی و حد وسطم😊 دوست دارم هم مسلمون🌙باشم هم مسیحی✝️ با بحث کردن با من نمیتونی عقاید و نظرات منو عوض کنی اگه دیدی تو بحثی جوابتو ندادم بدون در حدی نبودی که جوابتو بدم😏 

فوق االعاده اس 

دکترم فهمیده دردم درد بی درمان توست                            دیدنت را نسخه حال خرابم کرده است                              بی وفا داروی من گرمای دستان تو بود                              لطف کن دیگر نیا دکتر جوابم کرده است 🖤

عکس باز نشد زدم گوگل دیدم چقدر هم زیباهست 

انشاءالله موفق باشه .روح پدر و مادر عزیزش هم شاد 

یاعلی بردشمنات لعنت👉اگه حاجت داری بگو خدایا لطفا به بزرگی خودت و به حرمت ۱۴معصوم و حرمت شهید ابراهیم هادی وشهید حاج سعیدسامانلو حاجتمو بده بعدش برای سلامتی وظهور امام زمان و حاجت روایی خودت۵۰۰صلوات هدیه کن به ۱۴ معصوم و دو شهید عزیز ۴۰ روز هم پشت سرهم سوره واقعه بخون براشون زیارت عاشورا و سوره یاسین هم میتونی بخونی .صدا بزن مشکلتو بگو بخواه دعات کنن، شکر خدا خیلی ها با این توسل حاجت روا شدن اگه حاجتت شرعی باشه و خدا صلاح بدونه روا میشه😍 نذر واسه شهدا هیچ اشکالی نداره تو مذهب شیعه توسل کردن جایز هست چون شهدا درجه ایمان و تقواشون زیاده ،نزد خدا مقام شفاعت دارن ،طبق آیه قرآن زنده هستن ،خدا به حرمت دعاشون حاجت میده .شهدا فقط واسطه هستن دعامون میکنن حاجت اصلی رو خدا میده😊این نذرهم عالیه به نیت حل مشکلت صدقه بدی واسه سلامتی آقا امام زمان و ازشون بخوای دعات کنن.بزن رو اسم کاربریم اولین تاپیکمو بخون پراز اسکرین و کامنت حاجت روایی هست کسانی که حاجت روا میشن خبر میدن ،کامنتاشونو کپی میکنم واسه دلگرمی تو تاپیک.راستی کتاب سلام بر ابراهیم رو دانلود کن بخون عالیه درباره شهید هادی هست😊اینهایی هم که میان میگن توسل به شهدا شرک ،گناه وبدعت هست فقط ازخدا بخواین ، شیعه نیستن از عمد علیه توسل کردن میگن !حالا که تا اینجا اومدی لطفا به نیت سلامتی وظهور آقا امام زمان صلوات بفرست.الهی خدا به بزرگی خودش و به حرمت ائمه و شهدا حاجت دلتو بده و شماهم مثل بقیه تاپیک بزنی و صدام کنی خبر خوش حاجت روایی بدی یاعلی .

ببین من یه پیشنهاد بهت بدم؟ خودم وقتی انجامش دادم توی زندگیم معجزه کرد.

قبل از هر تصمیمی چند دقیقه وقت بزار و برو کاملاً رایگان تست روانشناسی DMB مادران رو بزن. از جواب تست سوپرایز می شی، کلی از مشکلاتت می فهمی و راه حل می گیری.

تازه بعدش بازم بدون هیچ هزینه ای می تونی از مشاوره تلفنی با متخصص استفاده کنی و راهنمایی بگیری.

لینک 100% رایگان تست DMB

واقعا من در برابر آیدا هیچم. آیدا هنوز خدا رو دوست داره. هنوز امیدواره. هنوز انگیزه داره. هنوز به فکر دیگرانه. هنوز...💐

خدایا هرکس هرچیزی برای من خواست اول همون چیزو به خودش بده🤲🏻 من از همونام که نه مذهبیا قبولشون دارن نه غیرمذهبیا ترکیبی و حد وسطم😊 دوست دارم هم مسلمون🌙باشم هم مسیحی✝️ با بحث کردن با من نمیتونی عقاید و نظرات منو عوض کنی اگه دیدی تو بحثی جوابتو ندادم بدون در حدی نبودی که جوابتو بدم😏 

حالا تازه اولشه . الان به عنوان یه پرستار میگم بیشتر پزشکای خوب و پرستارای خوب دارن از ایران میرن سهمیه ای ها میمونن و قبولی از طریق کنکورو هم انقدر آسونتر کردن که آدمای متوسط هم میتونن یکم درس بخونن پزشکی قبول بشن . هر سال که میگذره پزشکا ضعیفتر میشن وای به حالمون چند سال دیگه زیر دست پزشکا و پرستارا و بقیه پیراپزشکای دیگه من خودم زبانم ضعیفه در صورتی که مثلا پرستارای سی سال پیش کتاباشون همه به آمریکایی و انگلیسی بوده و کتابایی که هنوزم ارزش خوندن دارن در صورتی که ما تو دانشگاه جزوه فارسی و یک دهم اون کتابو خوندیم . به عنوان یه پرستار میگم با حقوق ده میلیونی که میگیرم بعد از ده سال سابقه کار اونیم که خوندم اضافه خوندم پزشکای بدبخت هم همینن اونهمه درس بخونن زحمت بکشن حقوق کم . همین میشه که بهترین ها میرن و بی سوادا میمونن منکه اگه بتونم کلا از این رشته میرم ارزش نداره با این حقوق و این مسئولیت موندن تو این کار 

حالا تازه اولشه . الان به عنوان یه پرستار میگم بیشتر پزشکای خوب و پرستارای خوب دارن از ایران میرن سه ...

چه قدر بده این وضعیت. 

حق دارید ناراحت باشید. 

چه قدر بده این وضعیت.  حق دارید ناراحت باشید.

آره متاسفم که به عنوان پرستار دستم به خرید گلابی و هلو نرسه . اونوقت میگن تو خارج پرستارا به دلار حقوق میگیرن به دلار خرج میکنن اگه بد بود اینهمه از پرسنل بیمارستانمون که رفتن لااقل دو تاشون برمیگشتن نه اینکه هر روز تو اون کشور از تفریحاتشون پست بزارن 

آره متاسفم که به عنوان پرستار دستم به خرید گلابی و هلو نرسه . اونوقت میگن تو خارج پرستارا به دلار حق ...

این وضعیت خیلی بده.

خدا از مسببان این وضع بدی که تو کشور ما به وجود اومده نگذره. 

شما حق دارید ناراحت باشید. مادر خودم پرستار بود و میگفت چنین شرایط بدی هست و پرستارها میرن خارج. 

لینک وبلاگ آیدا الهی:👇

https://aida.special.ir/

لینک آپارات آیدا الهی:👇

https://www.aparat.com/aidaelahi

لینک تلگرام آیدا الهی:👇

https://t.me/aidaweblogspecial

لینک اینستاگرام آیدا الهی:👇

https://www.instagram.com/ida.elahi/

لینک های وبلاگ و شبکه های اجتماعی آیدا الهی رو گذاشتم، تا اگه کسی بیمار ضایعه نخاعی در خانواده یا فامیل یا اشنایان داشت، استفاده کنه.💐💐

کپی مطلب وبلاگ آیدا الهی که از روی این مطب، این پست رو نوشتم:👇

حدود ۲۴ ساعت بعد از نصب تراکشن ، به ناگاه سردردی بر من عارض شد.نمی دانم ایا باید ان را سر درد بنامم؟!…بی وقفه فریاد می زدم.سر دردی قطع ناشدنی.فریادی قطع ناشدنی.فریاد می زدم و فریاد می زدم ولی هیچ کس برایم کاری نمی کرد.انگ تمارضی که بر من زده بودند هنوز هم پابرجا بود.پرستاران به تصور انکه دارم خودم را لوس می کنم و البته به دستور پزشکم به جای مسکن اب مقطر به من تزریق می کردند…فکر کنم نیازی به وصف حال و روز مادرم نباشد…درد بیشتر و بیشتر می شد و فریاد تبدیل به عربده.تا اینکه بعد از ۴ ساعت از شدت فشار درد چشم راستم از حدقه بیرون می زد.بارها و بارها.جهش کره ی چشمم را از درون حدقه حس می کردم…این دیگر نمی توانست تمارض باشد…همه ی پرسنل بخش به شدت دستپاچه شده بودند و این بار یک مسکن واقعی به من تزریق کردند.بزودی درد کاهش یافت و سایر بیماران بخش پس از ۴ ساعت از سکوت برخوردار شدند.درد قطع شد ولی…

ولی به یکباره کل حس و حرکت بدنم را از زبان به پایین از دست دادم.مثل سکته ای ها بریده بریده و نامفهوم حرف می زدم.ساعتی بعد قدرت بلعم را هم از دست دادم.

در همین گیر و دارها بود که بخیه ی صورتم از هم شکافت.

نخاعم به شدت خونریزی کرده بود و در محل خونریزی نخاعم له شده بود.

بسیاری از متخصصان که بعدها ، در اینده ، ویزیتم کردند دلیل اسیب نخاعم را سنگینی بیش از حدِ استاندارد تراکشن می دانند.

Over traction

این اصطلاحی است که خود پزشکان بیان می کنند.

فردای ان شب دوباره همان سردرد به سراغم امد.این بار بلافاصله مسکن زدند .

.

.

.

مرا به جایی می بردند.گیج بودم.مادرم از پی ام می دوید و می گفت :

– ایدا جان نترس ، دارند به جایی می برندت که ان جا هر بیمار یک پرستار دارد…نترس مواظبت هستند…نترس.

هر بیمار یک پرستار!…ان جا آی سی یو بود.

برای مرگم ساعت می زدند.امیدی به زنده ماندنم نبود.هیچ سعیی برای بهتر شدنم و تخلیه ی خونریزی نکردند.« به گفته ی همان متخصصان اگر همان اول ، خونریزی تخلیه می شد و طی یک جراحی با فیکس کردن مهره های جابه جا شده ، فشار از روی نخاع بر داشته می شد اکنون اوضاع بهتری می داشتم »

چون به گمانشان در هر صورت مردنی بودم پس بهتر بود که خود را به زحمت نیاندازند و بگذارند تا بمیرم.دو روز بعد تنفسم هم از کار افتاد و به دستگاه تنفسی وصلم کردند.بعد از از کار افتادن ریه هایم و از دست دادن تنفسم دیگر باید می مردم.باید می مردم.باید…

پزشکان حکم مرگم را صادر کرده بودند و به گمانم کفرشان در امده بود از اینکه من بی توجه به نظر ان ها برای زنده ماندن می جنگیدم و تختی را که برای خالی شدنش لحظه شماری می کردند لجوجانه اشغال کرده بودم…

پارازیت – برای ادامه ابتدا ناچارم به توصیف ونتیلیتور یا همان دستگاه تنفس مصنوعی بپردازم.از اول هفته با خود کلنجار می رفتم که برای توصیف ونتیلیتور پستی جداگانه اختصاص دهم یا در پی همین پست بیاورم.زیرا ممکن است به عنوان پستی جداگانه کمی خسته کننده باشد ولی از طرفی اگر در ادامه ی این پست بیاورم ارسال این هفته ام بیش از حد طولانی می شود.سرانجام بدین نتیجه رسیدم که ارسالی طولانی بهتر از یک ارسال خسته کننده است…پس این شما و این هم ونتیلیتور…

ونتیلیتور دستگاه غول پیکری است که در کنار تخت بیماری که تنفسش را از دست داده است قرار می دهند و دستگاه با هیبتی خوفناک بر روی بیمار سایه ای شوم می افکند و بمانند خون اشامی ، چنگال های دستِ دراز و پیچ پیچش را در گردن بیمار فرو می کند.

ولی نه…

:laughing

این تصوری است که در ان زمان از ونتیلیتور داشتم در حالیکه نه غول پیکر است ، نه خوفناک و نه خون اشام.

ونتیلاتور دستگاهی است به اندازه ی … به اندازه ی:thinking … بطور تقریبی طول ۸۰ و عرض ۵۰ سانتی متر و بر روی پایه ای به ارتفاع یک متر از سطح زمین…امیدوارم اشتباه نکرده باشم.از دستگاه یک شلنگ دو شاخه که در انتها در هم ادغام می شود و به لوله ای که یا از طریق دهان وارد نای بیمار شده است و یا مستقیما از طریقی برشی بر روی گردن در گودی بین دو ترقوه در نای بیمار قرار دارد وصل می شود.این دستگاه عمل دم و بازدم را برای بیمار انجام می دهد.نکته ی مورد نظر من این است که …

در ابتدا برای بیماری که تنفس طبیعیش را از دست می دهد و نیازمند اتصال به دستگاه تنفسی می شود لوله ای از طریق دهان وارد نای بیمار می کنند و به اصطلاح بیمار را اینتوبه می کنند. این لوله حداکثر ۷ تا ۱۰ روز می تواند در نای بیمار بماند.اگر بعد از این مدت بیمار هنوز نیازمند تنفس با دستگاه بود باید همانطور که در بالا گفتم از طریق برش کوچکی بر روی گردن لوله ای را مستقیما وارد نای بیمار کرده و به اصطلاح تراکستومی اش کنند.لوله ی اینتوبه – دهان – اگر بمدت طولانی در نای بماند عارضه ای ایجاد می کند به نام تنگی تراشه.در این عارضه جدار نای به دلایلی که اینجا جای توضیحش نیست تخریب شده و سلول ها در ان محل می میرند و نای دچار تنگی می شود و گاه مسیر عبور هوای بیمار به چند میلیمتر تقلیل می یابد.در واقع نای بسته می شود.این عارضه را تراکستومی هم در اثر عدم مراقبت صحیح بوجود می اورد ولی احتمال ایجاد این عارضه در اینتوباسیون بیشتر است.

خلاصه ی مطلب انکه لوله ی اینتوبه – دهان – به جای ۷ تا ۱۰ روز ۴۵ روز در نای من ماند و به متعاقب ان نایم بشدت اسیب دید.اسیبی جبران ناپذیر و غیرقابل جراحی.با این قصور ، اخرین شانس یک بیمار ضایعه ی نخاع گردنی یعنی قدرت تکلم و صحبت کردن را هم از من گرفتند…