2777
2789
عنوان

برسی چند کلمه در لری

430 بازدید | 8 پست

در این مطلب به برسی چند کلمه در لری می پردازیم

در زبان بختیاری

• لیوِه: دیوانه خل و چل
  • لیش: زشت/بد قیافه
  • بَدطُم: بد مزه
  • مِلُو: کوچک/کوچولو/گُورزآ
  • تِرُو: گوزو/بی خاصیت/گشاد
  • خِریخِه: بی غیرت
  • هَرِه: آره/بله/اوکی/یس
  • قُدُو/هَر: خر/الاغ

- توجه: قبل از هر چیز به برسی کلمه اختصاصی آلبُردِه می پردازیم که یک کلمه ساختگی در زبان لری است کلمه آل که در قرآن هم آمده یعنی خاندان یا طایفه یا نژاد یا قوم یا قبیله و خانواده ترجمه شده است این کلمه در زبان لری به تنهایی معنی نمی دهد و محسوب می شود اما در زبان لری آلبُردِه معانی مختلف دارد فرض می کنیم من به شوخی به لری تیکه میندازم اون در پاسخ میگد آلبُردِه اَلایآم راستِتِ کُنُم بِه مُو هَندی اَنتَر یعنی الان میام درستت میکنم به من میخندی انتر الان کلمه آلبُردِه در اول جمله آمده است و معنی ندارد و محسوب میشود خوب حال اگر کلمه آلبُردِه با جملاتی از جمله لیوِه یا لیش یا مِلُو یا تِرُو یا خِریخِه یا غیره ترکیب شود معنی مختلف میدهد آلبُردِه هرگاه با جمله ای ترکیب شود می تواند هزاران معنی داشته باشد معنی آن بستگی دارد در چه موقعیتی باشید یا لحن گفتن آلبُردِه چگونه باشد
- توجه: نحوه به کار بردن عبارت آلبُردِه به این شکل است

• آلبُردِه + لیش = آلبُردِه لیش

ادامه آموزش در کانال آموزش زبان مادری لری در پیام رسان بله عضو شوید کپی از مطالب آموزش رضایتی ندارمhttps://ble.ir/bakir

خدایا یا من راحت کن یا من رو مورد لطف خودت قرار بده

بچه‌ها، دیروز داشتم از تعجب شاخ درمیاوردم

جاریمو دیدم، انقدر لاغر و خوشگل شده بود که اصلا نشناختمش؟!

گفتش با اپلیکیشن زیره لاغر شده ، همه چی می‌خوره ولی به اندازه ای که بهش میگه

منم سریع نصب کردم، تازه تخفیف هم داشتن شما هم همین سریع نصب کنید.

بچه ها من هفت لنگم ولی خب ی چندتا از این کلماتو نداریم ما

منم هفت لنگم این کلمات برا چهارلنگه

غرض رنجیدن ما بود از دنیا... حاصل شد.......خدایااز سقف اتاقم یاد تو میچکد باران بند بیاید از این خانه می روم🌻
ن به گویش ما میشه هَندی مثلا چرا هَندی؟ یعنی چرا میخندی؟

میدونم ،شما از کدوم طایفه ای که میگی هندی؟من بختیاریم میگیم خندی یا همون میخندی! من عزیزان لر رو دیدم اینطور میگن

غرض رنجیدن ما بود از دنیا... حاصل شد.......خدایااز سقف اتاقم یاد تو میچکد باران بند بیاید از این خانه می روم🌻
میدونم ،شما از کدوم طایفه ای که میگی هندی؟من بختیاریم میگیم خندی یا همون میخندی! من عزیزان لر رو دید ...

والا خانوادام فامیل میگن هَندی با خندی فرقی نداره گِئو

خدایا یا من راحت کن یا من رو مورد لطف خودت قرار بده